BÜYÜKŞEHİR

Adana’da iki bacağı kesilen Muhammed futbol aşkından vazgeçmiyor

Adana'da yaşayan 8 yaşındaki Muhammed'e doğuştan kaval kemiği yokluğu tanısı konuldu. 8 ay önce de enfeksiyon geçiren Muhammed, İki bacağını kaybetti. Ancak küçük Muhammed futbol aşkından vazgeçmiyor.

Adana’da yaşayan 8 yaşındaki Muhammed’e bebekliğinde doğuştan kaval kemiği yokluğu tanısı konuldu. yaklaşık 8 ay kadar önce de enfeksiyon sebebiyle Muhammed’in iki bacağı diz altından kesildi. tekerlekli sandalyeye mahkum olarak hayatına devam eden Muhammed’in en büyük hayali ise futbolcu olmak. Muhammed, annesi ile birlikte her gün yaşıtlarının futbol antrenmanlarına gidiyor ve onları izlemeye devam ediyor. Protez bacak hayali Kuran Muhammed bu hayaline kavuştuktan sonra arkadaşları ile birlikte futbol oynamak istiyor.

İKİ BACAĞI DİZ ALTINDAN KESİLDİ

Adana’da yaşayan Hasan ve narin Erol çiftinin 5 çocuğundan biri olan Muhammed doğduğunda nadir görülen bir hastalıkla dünyaya geldi. Şu anda 8 yaşında olan Muhammed’e doğuştan kaval kemiği yokluğu tanısı konuldu. Evlatlarının tedavisi için çok çabalayan Erol ailesi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne gitti Ancak hastalığın bir çözümü Olmadığını öğrendi. Minik Muhammed’in acıları bununla da sona ermedi. 8 ay önce Muhammed’e her iki bacağında da enfeksiyon oluşması sebebiyle enfeksiyonun vücuda dağılmaması için ampute kararı verildi. Doktorlar Muhammed’in enfeksiyon sebebiyle İki bacağını da diz altından kesmek zorunda kaldı.

EN BÜYÜK HAYALİ FUTBOLCU OLMAK

Minik Muhammed, bacaklarının diz altından kesilmesi ile birlikte tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı. Muhammed’in şu anda 125 bin liralık protez bacak masrafı bulunuyor. Aile bu parayı toplayabilmek için yardım kampanyası başlattı. Şu ana kadar Muhammed için toplanan para 57 bin liraya kadar ulaştı. Ancak geri kalan paranın da toplanması gerekiyor. küçük Muhammed’in en büyük hayali ise protez bacaklarına kavuştuktan sonra arkadaşları ile birlikte futbol oynamak. Her gün arkadaşlarının yaptığı antrenmanları izlemeye giden Muhammed futbolcu olmak istiyor.

Başa dön tuşu