BÜYÜKŞEHİR

Adana’da iş adamının aldığı 3 milyon TL değerindeki sıfır cip hatalı çıktı

Adana'da 3 milyon TL karşılığında sıfır lüks araç alan işadamı ekspertize gittiğinde hayatının şokunu yaşadı. Lüks cip hatalı çıkarken işadamı ve satıcı firma arasındaki süreç adeta çıkmaza girdi. İşadamı aracı ikinci el olarak da satamadığını hatayı görenin satın almaktan vaz geçtiğini belirtti.

Adana’da 32 yaşındaki işadamı Muharrem Başak, geçtiğimiz nisan ayında İstanbul’dan 3 milyon 80 bin TL karşılığında Lüks bir araç satın aldı. Ancak sıfır kilometre aracı ekspertize götürdüğünde hayatının büyük şokunu yaşadı.

HATAYI ARKADAŞI FARK ETTİ

Muharrem Başak, aracı teslim aldıktan 3 gün sonra bir arkadaşının iftar yemeğine katıldığını belirterek Burada bulunan bir arkadaşın aracın çamurluğunda oynama olduğunu söylediğini dile getirdi. Arkadaşının uyarısı üzerine ekspertizin yolunu tutan Muharrem Başak, burada öğrendikleri karşısında büyük şok yaşadı.

SIFIR DİYE ALDI ARAÇ İŞLEM GÖRMÜŞ ÇIKTI

Ekspertizde acı gerçekle yüzleşen Muharrem Başak, 3 milyon liraya aldığı Aracın sağ ve sol ön çamurluk vidalarında oynama, motor kaputu vidalarında oynama ve rötuş olduğunu öğrendi. Hemen aracı satın aldığı bayiye telefonla ulaşan Başak, bayinin Adana şubesine yönlendirildi. Araca Burada da ekspertiz yapıldı sonuç yine aynı çıktı.

FİRMA İLE SÜREÇ ÇIKMAZA DÖNÜŞTÜ

Firmadan bu araç yerine Yeni bir araç talep eden Muharrem Başak hayır cevabını aldı. firma ise kendi hatasını rağmen Yeni bir araç vermeyi ve Bu araçta yüzde 7 indirim yapmayı teklif etti. Başak firma tarafından yapılan Bu teklifi de kabul etti ancak firma bir süre sonra indirim oranını yüzde 4 olarak güncelledim ve daha sonra da bu indirimi geri çekti.

HATAYI GÖREN ARACI ALMAKTAN VAZGEÇİYOR

Konuyu yargıya taşımaya hazırlanan Muharrem Başak, aracını yenisi ile değiştirmek istediğini belirterek şu ifadeleri kullandı; “Firma yeni araç talebinin mümkün olmadığını belirtti. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Şuanda aracın değeri 4 ile 4 buçuk milyon lira arasında. Sıfır araç alırsam yüzde 7 indirim yapacaklarını söylediler. Sonra bunu iptal ettiler. Araçtaki kusurun fabrika kaynaklı olduğunu belirttiler. Bir yazı verin dedim onu da vermediler. Bana aracınızı ikinci el olarak alalım diyorlar onda da ederinden çok altında fiyat veriyorlar”.

Başa dön tuşu