YÜREĞİR

Adana’da karpuz ve kavun hasadı bitti, çiftçinin yüzü güldü

Adana'da üreticilerin karpuz ve kavun hasadı bitti. Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, hasadın sona ermesi ile birlikte yaptığı açıklamada çiftçi ve tuzların hasat sonunda yüzünün güldüğünü söyledi.

Türkiye’de karpuz ve kavun üretiminin önemli merkezlerinden olan Adana’da hasat sona erdi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan’da sektör temsilcileri ile bir araya gelerek sezonu değerlendirdi.

ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

Türkiye’nin en önemli karpuz ve kavun üretim merkezlerinden Adana’da hasatlar sona erdi. Adana’da üreticilerin Bu yıl yüzü gülüyor Çünkü geçtiğimiz iki yıla göre karpuz ve kavun dan para kazanmak mümkün oldu. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan da önümüzdeki yıllarda da çiftçilerin ve üreticilerin para kazanabilmesi için karpuz ve kavun üretiminde planlama yapılması gerektiğini söyledi.

ORTALAMA 650000 TON VERİM ALINDI

Dünyada karpuz üretiminde Çin’den sonra ikinci sırada yer alan Türkiye’de Adana önemli bir üretim merkezi. Adana’da karpuz ve kavun hasadı Mayıs ayının son haftasında başlarken Bugünlerde ise sona erdi. Yaklaşık 90000 dekar alana karpuz ekildiği öğrenilirken ortalama 650000 ton civarında da verim alındığı açıklandı. Bu yıl karpuzun kilogram fiyatı genel anlamda 3 liranın altına düşmezken Çiftçiler de bu sayede para kazanma fırsatı buldu.

KAVUN ÜRETİMİ DE YÜZ GÜLDÜRDÜ

Adana’da Bu yıl 40000 dekar alana da kavun ekimi yapıldı. Kavunda ise yaklaşık ortalama 250000 ton verim alındığı açıklandı. Kavunda kilogram fiyatı 4 liranın altına düşmezken Çiftçiler kavun gelirlerinden de son derece memnun.

Başa dön tuşu