BÜYÜKŞEHİR

Adana’da kelebek hastası kardeşler ilk kez denize girmenin mutluluğunu yaşadı

Adana'da kelebek hastası olan ve yıllardır denize girmenin hayalini kuran kardeşlerim hayali gerçek oldu. Kelebek hastası kardeşler ilk kez Denizle buluşurken mutlulukları ise gözlerinden okunuyordu.

Adana’da yaşayan Abdurrahman ve Emel Kardeşler kelebek hastası. İki kardeşin yıllardır tek hayali denizle buluşmaktı. Nihayet hayalleri gerçek olan iki kardeş denize girmenin büyük mutluluğunu yaşadı.

SURİYE’DEN ADANA’YA GELDİLER

Suriye’nin Halep kentinde başlayan iç savaştan kaçan Reşidve Fatma Ayyan çifti, 2016 yılında Türkiye’ye gelerek Adana’ya yerleşti. Çiftin iki çocuğu bulunuyordu. Halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen ve nadir görülen bir hastalıktan muzdarip olan iki kardeş yıllardır denize girmenin hayalini kuruyordu. Nadir görülen bir hastalığın pençesinde kıvranan ve vücudunda oluşan yaralar sebebiyle zor günler geçiren iki kardeş Nihayet Deniz özlemini giderdi.

KELEBEK HASTASI KARDEŞLERİN DENİZ HAYALİ GERÇEK OLDU

Son dönemlerde Adana’da yaptığı yardımlarla çok konuşulan iş insanı Ogün Sever Okur iki kardeşin Denize girme isteğine kayıtsız kalamadı. Anne ve babaları ile birlikte çocukları alan işadamı onları Karataş ilçesine götürerek denizde girmelerini sağladı. Yıllardır hayalini kurdukları su ve deniz ve buluşan iki kardeş ise dakikalarca Deniz’in keyfini çıkardı. Yaşıtları ile birlikte denize girmekten çok mutlu olduklarını söyleyen kardeşler Deniz’in çok güzel olduğunu dile getirdi.

Çocukları beni eve buluşturan iş adamı ise yaptığı açıklamada Emel ve Abdurrahman’ın denize girmek istediğine öğrendiğini ve onları denizde buluşturarak mutlu etmek istediğini söyledi. Hastalıkları sebebiyle kardeşlerim kıyafetleri ile denize girmek Zorunda kaldığını söyleyen işadamı, hayatlarında ilk kez Denizle buluştukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Başa dön tuşu