BÜYÜKŞEHİR

Adana’da “Kökünü Kurutma Operasyonu”! Çok sayıda gözaltı var

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat doğrultusunda Adana’da ve Samsun’da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Kökünü kurutma operasyonu adı verilen operasyon kapsamında 303 Sokak satıcısı gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile Adana ve Samsun’da uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Bu sabah saatlerinde Adana Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik yönetim sistemi binasında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eş zamanlı olarak iki kentte kökünü kurutma operasyonu gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Şafak operasyonu yapıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada sabah erken saatlerde polis ekiplerinin Yola çıktıklarını belirterek “Saat 07.30 itibarıyla, yani 2,5-3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde 211 sokak satıcısını gözaltına aldılar. Samsun’da da eş zamanlı operasyonda 92 sokak satıcısını gözaltına aldılar. Burada 2 bin 37 polis memurumuz katıldı bu operasyona. Aynı zamanda 22 narkotik köpeği, bir helikopter, bir İHA bu operasyonda bulundu. Yine özel harekat mensuplarımız da polisimiz de bu operasyon içerisinde bulundular.” dedi.

Uyuşturucu belasını silip atacağız

Uyuşturucu ile mücadelenin ara vermeden devam edeceğine dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu belasını Türkiye’den tamamen silip atmak için Emniyet ve Jandarma Teşkilatının yoğun çaba sarf ettiğini dile getirdi. bakan Soylu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “İnanıyoruz ki gerek sınırlarımızda, gerek sınırlarımızın içerisinde bu uyuşturucu belasını ülkemizden söküp atacağız. Hem ailelerimize hem anneye ve babaya saygıya hem gençlerimizin geleceğine büyük bir tehdit olan bu uyuşturucu belasıyla, terörle nasıl mücadele ediyorsak, suç ve suçluyla her alanda nasıl mücadele ediyorsak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Aziz milletimiz bize güvensin. Aziz milletimiz bize itibar etsin. Avrupa’da bugün uyuşturucu için neredeyse devlet kendisi şırınga vermektedir, ‘narko shop’lar ‘narko kafe’ler açılmaktadır. Amerika’da daha ileri gidilmektedir. Neredeyse ‘narko kasaba’lar oluşmuştur. Buna rağmen etrafındaki coğrafyanın bütün zorluklarını özellikle Orta Doğu ve diğer noktalardan gelen o uyuşturucuların engellenmesi yönünde ortaya konulan bütün mücadeleyle birlikte hem Türkiye’de uyuşturucunun satılması hem özellikle Afganistan’dan hemen yakın komşumuz İran’dan ve birçok yerden doğal uyuşturucunun, sentetik uyuşturucunun da Avrupa’dan Türkiye, Türkiye dışından başka yerlere, özellikle Orta Doğu’ya, körfez ülkelerine, sentetik uyuşturucuların intikal etmesini engellemek için hem ülke çapında, hem uluslararası alanda birçok operasyona imza atılmıştır, atılmaya devam edilecektir.”

Başa dön tuşu