BÜYÜKŞEHİR

Adana’da Bakan Soylu’nun yönettiği operasyonda torbacılar gözaltına alındı

Adana ve Samsun’da düzenlenen ve İçişleri Bakanı Soylu’nun bizzat yönettiği “Kökünü Kurutma Operasyonu”nda çok sayıda uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı.

Adana’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bizzat yönettiği “Kökünü Kurutma Operasyonu”nda çok sayıda torbacı gözaltına alındı. Samsun ve Adana’da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonun görüntüleri de ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bizzat yönetti

Torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik Adana ve Samsun’da bu sabah şafak vakti “Kökünü Kurutma Operasyonu”nu adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyona 2 bin 37 polis, 470 ekip, 1 helikopter, 17 hassas burunlu narkotik köpeği destek verdi. Bakan Soylu, bizzat yönettiği operasyon öncesinde Adana Emniyet Müdürlüğü bahçesinde polislere seslenerek “İlin güvenliği için 24 saat çalışan polisler biraz sonra gençleri büyük beladan kurtarmak için faaliyette bulanacaksınız. Bu faaliyet tam 9 aydır narkotik, istihbarat birimlerimizin titiz çalışması sonucu ortaya çıkmıştır. 229 hedefe girilecek. Allah yardımcınız olsun, Allah korusun” dedi.

303 kişi gözaltına alındı

Süleyman Soylu’nun bu konuşması sonrasında operasyonda görevli polisler daha önceden belirlenen adreslere tek tek baskın düzenledi. Özel Harekat Polisleri de hassas adreslere girdi. Narkotik köpekleri adreslerde arama yaparken yakalanan zanlılar ters kelepçe ile alındı. O anlar polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Diğer yandan operasyon kapsamında gözaltına alınan 303 kişinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Başa dön tuşu