SEYHAN

Adana’da oğlunun kocasını öldürmesine sessiz kalan kadına ağırlaştırılmış müebbet istendi

Adana’nın Merkez Seyhan ilçesinde oğlunun kocasını öldürdüğü sırada kavgaya sessiz kalan kadın hakkında Savcılık tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Adana’nın Merkez Seyhan ilçesinde Geçtiğimiz aylarda meydana gelen olayda 14 yaşındaki çocuk babasını öldürmüştü. Bu sırada annenin evde olması ve kavgaya engel olmaması nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmıştı. Ayrıca annenin sağlık ve polis ekiplerine uzun süre boyunca haber vermedi de iddia edilmişti. Bu gerekçe ile tutuklanan kadın hakkında kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Savcı ağırlaştırılmış müebbet istedi

Adana’nın Merkez Seyhan ilçesinde bulunan Yeşilyurt Mahallesi’nde 16 Mayıs tarihinde meydana gelen olayda Yücel C, 14 yaşındaki üvey oğlu tarafından öldürülmüştü. Olayla ilgili olarak Yücel C’nin eşi E.C.’de tutuklanmıştı. Tutuklu sanık E.C. hakkında savcılık tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Savcılık tarafından hazırlanan iddianame Adana 12 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edildi. Savcılık iddianamesinde sanığın ilk eşinden olan oğlu ve kocası ile aynı evde yaşadığı belirtilirken olay gününde çift arasında tartışma çıktığı ifade edildi. Çıkan tartışmada maktulün eşine şiddet uyguladığı ifade edilirken kavgayı ayırmaya çalışan 14 yaşındaki O.H’ye ise küfrettiği belirtildi.

Kavganın büyümesi üzerine 14 yaşındaki çocuğun üvey babasının başına elindeki tahta parçası ve çekmece ile vurduğu ve bu sırada yanında olan annenin olayı görmesine rağmen kavgaya engel olmadığı iddianamede anlatıldı. Ayrıca annenin olayın ardından çok uzun bir süre polise ve sağlık görevlilerine ihbarda bulunmadığı da iddianameye eklendi. Anne oğlunun eylemini kolaylaştırmak ve Yücel C’nin ölümünün ardından sanıkların ne yapacaklarına ilişkin Birlikte karar vermekle suçlanıyor. Savcılık suça iştirak nedeniyle tutuklu sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Kasten öldürme suçundan yargılanacak olan kadının duruşması ilerleyen günlerde yapılacak.

Başa dön tuşu