SAĞLIK

Adana’da 3 yaşındaki çocuğa safra kesesi ameliyatı

Adana'da yoğun karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran 3 yaşındaki çocuğun safra kesesinde taş olduğu tespit edildi. Başarılı bir safra kesesi operasyon geçiren küçük çocuk sağlığına kavuştu.

Adana’da yakınları tarafından karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 3 yaşındaki çocuğun safra kesesinde taş olduğu belirlendi. Ağrıları dinmeyince ameliyata alınan küçük çocuk geçirdiği başarılı operasyon sonucunda sağlığına kavuştu.

OPERASYON SONRASI SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Adana’da özel bir hastaneye karın ağrısı şikayeti ile başvuran 3 yaşındaki Yiğit Demir’in yapılan kontroller sonucunda safra kesesinde taş olduğu belirlendi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Osman Gereklioğlu çocuğun kontrollerini yaptıktan sonra ameliyat edilmesine karar verdi. 3 yaşındaki Yiğit Demir, yapılan hazırlıkların ardından safra kesesi operasyonla alındı.

HASTANEDEN YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

3 yaşındaki çocuğa yapılan safra kesesi ameliyatı ile ilgili olarak özel hastaneden de yazılı bir açıklama yapıldı. açıklamada operasyonu gerçekleştiren Dr. Gereklioğlu’nun açıklamalarına da yer verildi. Safra kesesi taşının birçok hastalık nedeniyle oluşabileceğini ya da doğuştan gelebileceğini söyleyen Dr. Gereklioğlu, minik hastaya yapılan erken müdahale sayesinde karaciğer işlev bozukluğu ve safra yolları iltihabı olmadan operasyonun gerçekleştiğini söyledi. Safra kesesi taşının özellikle yemeğin ardından karın ağrısı, sırtta ağrı, sağ kürek kemiğinde ağrı, kusma, bulantı ve Ateş gibi belirtilerle ortaya çıktığını belirten Doktor Gereklioğlu, böyle bir şikayet olması halinde hastaların hemen hastaneye başvurması gerektiğini söyledi.

Başa dön tuşu