BÜYÜKŞEHİR

Adana’da Dilimle Karpuz Satılması Sosyal Medyada Gündem Oldu

Adana'da dilimle karpuz satılması Twitter'da gündem oldu

Karpuzun vatanı Adana’da karpuzun dahi dilimle satılmaya başlaması sosyal medyada gündem oldu!

Doların rekorlar kırdığı ekonomik krizdeki ülkemizde boş baklava, bayat baklava, dilim karpuz satılması sonrası Adana’da bile dilim karpuz satılması sosyal medyada gündem oldu. Adana’da bile dilim karpuz satışının başlaması vatandaşları çileden çıkardı.

Adana’da dilim karpuzun satılması sosyal medya kullanıcılarını ikiye bölse de bazı kullanıcılar durumun oldukça endişe verici olduğunu savundu. Bir kullanıcı “Adana’da bile karpuz dilimle satılmaya başlanmış kimse kalkınmadan bahsetmesin” diye tweet attı.

Bundan bir kaç ay önce de bazı kullanıcıların “Tarımsal girdilerde gübre, sulama elektriği, mazot, tohum, ilaç) gerekli destek sağlanmaz ve fiyatlar makul bir seviyeye indirilip üretimde sürdürebilirlik sağlanamazsa, karpuzun anavatanı Adana’da dilim karpuzu 35 TL den almak zorunda kalabiliriz.” yorumları attığı ortaya çıktı.

Adana’da karpuzun dilimle satılmasına bazı kullanıcılar “Avrupa’da hep dilimle satılıyor, israf engelleniyor hemen bizde yokluktan diye paylaşım yapıyorsunuz” diye yorum yaptı. Bu yorumlara “Ülkedeki krizi yok saymak için şu atılan yorumlara bak.. Kiraları, ev fiyatlarını, kahve, peynir, fast food, döner, lahmacun fiyatlarını da görmüyorsunzu hadi.. E hadi karpuz üzerinden cevap verelim. Aynı karpuz geçen yıl kilosu 50, 60 kuruştan satılıyordu bundan bahsetmiyor. Mesele çürümesi değil, ben bir karpuza geçen sene 7, 8 TL verirken neden şimdi 35 TL 40 TL veriyorum” diye yanıt verdi.

Başa dön tuşu