BÜYÜKŞEHİR

Adana’da PKK’lı sanık hakkında 15 yıl hapis isteniyor

Adana’da terör örgütü YPG/PKK soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan sanık hakkında iddianame hazırlandı. Mahkemece kabul edilen iddianamede sanık için 15 yıl hapis cezası talep edildi.

Adana’da 21 Eylül’de terör örgütüyle bağlantılı olduğu iddiası üzerine tutuklanan sanık hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcılık, Suriye uyruklu H.İ. hakkında 15 yıl hapis cezası istedi. H.İ. için “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan hazırlanan iddianame mahkemece de kabul edildi.

Terör örgütü üyesi olduğunu kabul etti

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Suriye uyruklu H.İ.’nin ifadelerine de yer verildi. H.İ’nin, “2015 yılında Suriye’de YPG’ye katıldım. Örgüt içerisinde ideolojik ve silahlı eğitim aldım. Bana örgütsel eylemlerde kullanmam için kod isim verildi. Örgütün işgalindeki bölgede ‘gümrükçü’ sıfatıyla faaliyet yürüttüm. YPG’den yaptığım görevler karşılığında aylık düzenli olarak para alıyordum. 2019 yılında örgütten kaçtım.” Dediği öğrenildi.

15 yıl hapis isteniyor

Savcılık, tutuklu yargılanan sanık İ.H. hakkında hazırladığı iddianamede “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15 yıl hapis cezası ile yargılanmasını talep etti. PKK’lı sanığın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Başa dön tuşu