BÜYÜKŞEHİR

Adana’da tarihi hurmalı Konak’ta hurma hasadı başladı

Adana’da tarihi hurmalı Konak bahçesinde bulunan hurma ağacından hasat yapıldı. Yaklaşık 100 kiloyu bulan hurmanın ziyaretçilere ikram edileceği öğrenildi.

Adanalı tarihi Hurmalı Konak’ta hurma hasadı gerçekleştirildi. Kozan ilçesinde bulunan ve Asırlardır dayanan tarihi dokuya sahip hurmalı konağın bahçesinde bulunan hurma ağacı hasat edildi. Konağın bahçesinde ki hurma ağacından Yaklaşık 100 kilo hurma toplandığı öğrenirdi. Toplanan hurmalar ise konuklara ikram edilecek

Belediye tarafından bakımları yapıldı

Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan ve asırlar öncesine dayanan tarihi ile yıllara meydan okuyan hurmalı Konak bahçesinde bulunan hurma ağacından hasat yapıldı. Sonbaharda ziyaretçisi artan vurmalı Konağa gelecek olan konuklara elde edilen hurmalar ikram edilecek. Bu yıl yapılan hasatta Yaklaşık 100 kilo hurma toplandığı öğrenildi.

Nostaljik Konağı sahibi olan Amir Akdağ yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Burası çok eski bir yerleşim yeri. Yüz yirmi yıllık bir konak. Fakat bu konağın yerinde daha öncesinde Roma Bizans döneminden kalan binaların olduğu en son bu binanın yapıldığını biliyoruz. Çünkü sarnıç ve mahzen kuyusu binadan çok daha eski olduğunu biliyoruz. Bundan önceki adı Muhtar Hacı Efendi Konağı. Bahçesinde bulunan hurma yarım asırlık sonradan ekilmiş ama konakla bütünleştiği için adını Hurmalı Konak olarak değiştirdik. Hacı Muhtar Efendi ismini kapı girişine yazmak kaydıyla değiştirdik” dedi.

Başa dön tuşu