SEYHAN

Adana’da suyu kesilen kadın gözyaşları içinde yardım istedi

Adana’da 6 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında programa alınan 125 ev için bir müteahhit devreye girmiş ve hak sahiplerine sözleşme imzalanmıştı. evler için çürük raporu alan müteahhit daha sonra ortadan kayboldu. Ancak yıkım kararı çıkan evlerin suyu kesildi. Evde iki çocuğu ile birlikte yaşayan engelli Kadın suyu kesilince gözyaşlarına boğuldu.

Adana’da kentsel dönüşüm programı kapsamında 6 yıl önce yıkım kararı verilen 125 ev için harekete geçirdi. bir müteahhit ise bu sırada ev sahiplerine sözleşme imzalatarak evler hakkında çürük raporu aldı. ancak müteahhit daha sonrasında ortadan kayboldu. Hakkında yıkım kararı verilen evlerin suları kesildi.

Suyu kesilen engelli kadın gözyaşlarına boğuldu

Yıkım kararı verilen evlerden birinde yaşayan ve suyunun kesilmesi sonrası ne yapacağını bilemeyen engelli kadın gözyaşlarına boğuldu. Çocuğunun oksijen makinesine bağlı olduğunu söyleyen kadın suyunun kesildiğini ve elektriğinde kesilmesi durumunda çaresiz kalacağını dile getirerek yardım istedi.

Müteahhit sözleşme imzalatıp kayıplara karıştı

Adana’nın Merkez Seyhan ilçesine bağlı Tellidere Mahallesi’nde meydana gelen olayda 125 bina kentsel dönüşüm programına alındı. Bunun üzerine evlerin yıkılması ve yeniden yapılması için de bir müteahhit ile anlaşma sağlandı. müteahhit anlaşma kapsamında evler için çürük raporu aldı ve evler hakkında da yıkım kararı verildi. Ancak müteahhit daha sonra ortadan kayboldu. sözleşmeyi okumadan imzalayan Ev sahipleri ise kira yardımı alamayacaklarını öğrenince müteahhit hakkında dava açtı. Belediye zaman zaman evleri yıkmak üzere mahalleye gitti Ancak gidecek yeri olmayan Ev sahiplerinin tepkisi ile karşı karşıya kaldı. Yıkılma tehlikesi de bulunan evleri yıkmak için belediye tekrar harekete geçerken evlerin suyu kesildi.

İki çocuğu engelli olan anne gözyaşları içinde yardım istedi

Yıkım kararı verilen evlerden birinde yaşayan 2 çocuk sahibi Figen Atlı, evinin suyunun kesilmesi ile birlikte gözyaşlarına boğuldu. Eşinin doğru düzgün bir işi olmadığını söyleyen anne, suyun kesildiğini ve elektriğin kesilmesi durumunda oksijen makinesine bağlı çocuğu ile ne yapacağını bilmediğini söyleyerek yardım istedi.

Başa dön tuşu