BÜYÜKŞEHİR

Adana’da tefeci operasyonunda gözaltına alınan iki kişi tutuklandı

Adana polisi tarafından tefecilere yönelik düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adana’da geçtiğimiz günlerde Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte tefecilik yaptıkları tespit edilen çeteye yönelik operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 21 kişiden 2’si sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

28 milyon lira haksız kazanç

Adana KOM ekipleri, kentte tefecilik yaptıkları ve 28 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen 21 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenlenmişti. 2 Ağustos günü düzenlenen şafak operasyonu ile çete üyesi oldukları tespit edilen şüpheliler gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise 8 milyon 350 bin lira değerinde senet, boş senetler, elektro şok cihazı, ruhsatsız tabanca, farklı kişilere ait bankamatik kartları ele geçirilmişti.

2 kişi tutuklandı

Polis ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda çete liderinin Osman K. olduğu ve kardeşleri Osman B., Adem K., Cumali K., Mehmet K. ve Müslüm K. İle birlikte esnaflık yaptıkları mahalledeki vatandaşları ağlarına düşürdükleri belirlendi. Kendilerinden borç para alan vatandaşlara yüzde 150 faiz ile para veren şahısların borçlulara senet imzalattıkları da tespit edildi.

Tefeci operasyonunda gözaltına alınan 21 kişiden 13’ü ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Erdal K. ile Mehmet K. Tutuklandı, 8 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Başa dön tuşu