YÜREĞİR

Adana’da uyuşturucu sattıkları iddia edilen 6 sanığa dava açıldı

Adana'da uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen 4'ü tutuklu 6 sanık hakkında savcılık iddianame hazırladı. Savcılığın hazırladığı iddianame mahkeme tarafından da kabul edilirken sanıklara 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana’da uyuşturucu sattıkları iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen 4’ü tutuklu 6 sanık hakkında soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen tutuklu N.U, H.B, D.K. ve M.Ö. ile tutuksuz M.T. ve B.K. hakkında Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından da kabul edildi. İddianamede sanıklar hakkında 15’er yıla Varan hapis cezaları talep edildi.

15 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

Savcılık, iddianamesinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçundan 6 sanık hakkında 15’er yıl hapis cezası istedi. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianamenin kabul edilmesi ile birlikte sanıklar hakkında dava açıldı.

SATIŞA HAZIR UYUŞTURUCU MADDE İLE YAKALANDILAR

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede olayın geçmişine ilişkin bilgi de verildi. Sanıkların Merkez Yüreğir ilçesinde polis ekipleri tarafından 2 ikamete düzenlenen baskında poşetlerde Satışa hazır halde uyuşturucu madde ile yakalandıkları belirtildi. Ayrıca iddianamede sanıkların parmak izlerinin de poşetlerde bulunduğu bilgisine yer verildi. Yapılan aramalarda uyuşturucu satışından elde edilen para, hassas terazi, uyuşturucu paketleme malzemeleri ve uyuşturucu kullanımı için aparatların da ele geçirildiğini belirtildiği iddianamede, Sanıkların kişisel kullanımı aşacak miktarda uyuşturucuyu ticari amaçla evlerinde bulundurduklarına değinildi. Savcılık sanıkların 15 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Başa dön tuşu