BÜYÜKŞEHİR

Adana’da yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı Bu kez çöl sıcakları geliyor: Adana 14 Eylül 2022 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adana hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Başta olmak üzere Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artıyor. Sıcaklarının hakim olacağı haftada Adana’da hissedilen sıcaklık 40 dereceye dayanacak. Peki, Adana 14 Eylül 2022 hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana’da bu hafta sıcaklıklar 40 dereceye kadar yükselecek. Eylül ayının ortaları gelirken Adana’da çöl sıcaklıkları hakim olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü sadece Adana’yı değil aynı zamanda Türkiye geneline uyardı. Bu hafta sıcak havalara karşı tedbirli olunması istendi.

Adana’da çöl sıcakları hakim olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda Adana’da Kent genelinde çöz icatlarının hakim olacağı ifade edildi. Yarından itibaren yükselmeye başlayan sıcaklıklar Hafta sonuna doğru hissedilen 40 dereceye kadar çıkacak. Sadece Adana değil Türkiye’nin bütün illerinde yoğun sıcaklık görülecek.

Kronik hastalığı bulunanlar uyarıldı

Adana hava sıcaklığı artarken Kronik hastalığı bulunan vatandaşlar 11 yaşlılar ve çocuklar sıcak havada dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıldı. Özellikle sulama kanallarında yüzmenin tehlikeli olduğuna dikkat çeken yetkililer, Kentte bulunan kanallarda boğulma vakalarının arttığına dikkat çekti.

Başa dön tuşu