ÇUKUROVA

Adana’da domatesini son hasadı 3,5 TL kilogram fiyatından satıldı

Adana'da Ocak ayında ekilen domates fideleri Mart ayında yaşanan doğum sonrasında zarar görmüştü. Üreticiler domates fidelerini yeniden dikerken domatesin son hasadının kilogram fiyatı 3,5 TL'den satıldı.

Adana’nın Çukurova ilçesinde Mart ayında yaşanan donma nedeniyle domates fideleri zarar görmüştü. Ocak ayında diktikleri domates fideleri zarar gören Çiftçiler fideleri sökerek yerlerine yenilerini dikmişti.

SON DOMATES HASADI TAMAMLANDI

Çiftçilerin yeniden yetiştirdiği domateslerin hasadı sona erdi. Bahçelerden toplanan son ürünlerin 3 buçuk TL’den satıldığı öğrenildi. Son hazırlığın ardından açıklamalarda bulunan Adana tarım Platformu sözcüsü Cahit İncefikir, Ocak ayında toprakla buluşturduklarını domates fidelerinin Mart ayında yaşanan doğum nedeniyle zarar gördüğünü belirterek söküp Tekrar diktiklerini söyledi. Adana’da 45 günden bu yana yani domateslerin toplandığını belirten İncefikir, şu anda hasadın bittiğini ifade etti. Bundan sonraki domates hasadının Bursa, Konya ve İzmir gibi şehirlerde olacağını belirten İncefikir Birgül Adana’da domatesin tarladan çıkış fiyatının 3,5 lira olduğunu ifade etti.

DOMATES MARKETTE 15 LİRADAN SATILIYOR

Diğer yandan domates fiyatları her ne kadar bahçede ve tarlada 3,,5 Lira olsa da halde 7 lira ve marketlerde ise 15 liradan satılıyor.

Başa dön tuşu