SPOR

Adanalı 8 yaşındaki ampute milli yüzücü Ömer dünya şampiyonu olmak istiyor

Adana’da doğuştan diz kapağının altında iki bacağı da olmayan 8 yaşındaki ampute milli yüzme takımı sporcusu Ömer Başar dünya şampiyonu olmayı hedefliyor.

Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Solaklı Mahallesi’nde günlük tarım işleri yaparak geçimini sağlayan Nurullah Başar ve Zehra Başar çiftinin 8 yıl önce dünyaya gelen oğulları Ömer Başar diz kapağının altından iki bacağı olmadan doğdu. Küçük Ömer’in el parmakları da 5 değil 4 taneydi. Ömer engelli olduğu için ailesi onu hayata motive etmek üzere yüzme sporuna yazdırdı. Küçük Ömer kısa süre içerisinde yüzmede büyük başarılar yakalamaya başladı. 7 yaşında ampute milli yüzme takımına seçilen Ömer ikisi İstanbul’da İkisi de Gaziantep’te yapılan yarışmalarda dereceye girerek madalya aldı.

Hedefi dünya şampiyonu olmak

Çukurova İl Gençlik Spor Müdürlüğü ne bağlı kapalı yüzme havuzunda antrenmanlarını sürdüren Ömer Başar dünya şampiyonası için hazırlık yapıyor. Küçük sporcu tek hedefinin dünya şampiyonluğunu kazanmak olduğunu belirtirken “Yüzdüğüm için çok mutluyum. Dünya şampiyonu olmak için çalışıyorum” dedi.

Oğlunun başarılarından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Baba Nurullah Başar ise onu motive etmek için yüzmeye yazdıklarını belirterek “O da başarılı bir sporcu oldu. Çok sayıda madalya kazandı. Şimdi hedefi dünya şampiyonu olup ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” diye konuştu.

Başa dön tuşu