GENEL

Adanalı gazeteci kök hücre bağışına dikkat çekmek için binlerce kilometrce pedal çevirdi

Adanalı gazeteci Kemal Yücel, oğlunu kaybettikten sonra kendisini kök hücre bağışına dikkat çekmeye adadı.

Dokuz yıl önce oğlunu beyin tümörü sebebiyle kaybeden adanalı gazeteci Kemal Yücel, başka çocukların hayatına dokunabilmek için çalışmaya devam ediyor. Çocukların ölmemesi için bir umut yolculuğuna çıkan Kemal Yücel, şehir şehir gezip kök hücre bağışının önemini vatandaşlara aktarıyor. Son olarak İzmir’e giden Kemal Yücel, burada da vatandaşlarla görüşecek ve kök hücre için döner olmalarını isteyecek.

Adana’da dokuz yıl önce altı yaşındaki oğlunu beyin tümörü nedeniyle kaybeden gazeteci Kemal Yücel, oğlunun ölümünün ardından kendini sosyal sorumluk projelerine adadı. 6 yaşındaki oğlunu kaybettikten sonra organlarını bağışlayan Kemal Yücel, başka çocukların ölmemesi için kök hücre bağışını herkese anlatmaya çalışıyor.

Binlerce kilometre pedal çeviriyor

Gazeteci Kemal Yücel, kök hücre bağışına dikkat çekmek için 10 Ağustos gününden bu yana pedal çevirmeye devam ediyor. Adana’dan yola çıkan ve şu anda İzmir’de olan Kemal Yücel burada da vatandaşlara kök hücre bağışının önemini anlatmaya çalışacak. 10 Ekim de torunu yeniden Adana’da ve oğlunun mezarı başında bitirmeye hazırlanan Kemal Yücel, aynı zamanda bu tarihin oğlunun doğum günü olduğunu söyledi.

Farkındalık oluşturmak için 39 şehir gezdi

Gazeteci Kemal Yücel, kök hücre bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için bisikletiyle 39 şehir gezdi ve vatandaşlara kök hücre bağışının önemini anlatmaya çalıştı. 10 Ekim tarihine kadar da bu turuna devam edecek olan Kemal Yücel gittiği her yerde umut yolculuğundan bahsedeceğini söyledi.

Başa dön tuşu