YAŞAM

Adanalı Kadınlardan Kebap Şov

Kadını Geliştirme ve Dayanışma Derneği (KADIN-DER) Osmaniye İş kadınları Dernek Başkanı Feride Demir, Avrupa Birliği’ne Uyum ve Gelişim Derneği Başkanı Yasemin Him, Evliya Çelebi Uygulama Oteli Yiyecek içecek Hazırlama Alan Şefi Iraz Kazacık İnce ve Kasrı Kervan Kebap Firması Sahibi Biral Serttaş tarafından organize edilen, “2020 yılında Adana Kebabı ve Yöresel Yemekler tanıtım programı” Adanalı kadın ustaların yaptığı zırh şov ile hazırlandı.

 

Kasrı Kervan Kebap’ta gerçekleşen etkinliğe, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Şehit Samet Saraç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Bolkan, AKDAM üyesi Av. Muhal İkikardeş ile birçok sivil KADIN-DER Başkanı Şerife Karakuş Yönetim kurulu üyesi Sibel Sekmen ve misafirler yoğun katılım sağladı.

Karakuş: Adana Mutfağı Kalitesi Ve Zenginliği İle Türk Mutfağında Ki Yerini Koruyor

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan KADIN-DER Başkanı Şerife Karakuş , ”Adana’nın tarihi ve kültürel derinliği Anadolu, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz arasındaki köprü konumundadır. Adananın doğal güzellikleri, misafirperver insanları, gelişmiş ulaşım ve konaklama imkanlarıyla önemli bir turizm potansiyeline sahip, gastronomi trendleri arasında  Adana‘nın Yöresel yemeklerini  tanıtmak için bugün toplandık. Adana Mutfağı Malzeme çeşitliliği, kalitesi ve zenginliği ile Türk mutfağında yerini koruyor. Adana’ya dışarıdan gelen Adana Kebabını yemeden gitmezler dedi.” Dedi.

 

Daha sonra dışarıdan gelen konuklar kendi yörelerinden tatlar sundu

Osmaniye İş kadınları Derneği üyesi Ünlü Bloger Yıldızlı Mutfak olarak bilinen Yıldız Yeşilyurt Tarafından yapılan Osmaniye Yoğurtlu Kömbesi ve Bayram kömbesi tanıtıldı. Yöresel yemeklerimizden şıhılmahşi, Irgatşı, Analıkızlı, Tahinli lahana sarması, Fellah köftesi, Adana mantısı, Şam tatlı, ve karakuş un tanıtımı yapılarak misafirlere ikram da bulunulması ile etkinlik sona erdi.

Başa dön tuşu