SANAT

Adanalı sanatçı kendi kanatlarıyla uçmaya hazırlanıyor

Ses getirecek şarkılarla dinleyicilerle buluşmaya hazırlanan Adanalı sanatçı Ali Tahir, kendi kanatları ile uçmaya çabalıyor…

Gaziantep Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü mezunu olan sanatçı, söz ve müziği kendine ait eserlerden oluşan bir albüm yapmaya hazırlanıyor.

Söz yazarı olan sanatçı, kendi eserlerinin müziğini de yaparken, aynı zamanda müzik öğretmeni olarak da gençlerin eğitimine yardımcı oluyor.  Son olarak, “Kalma yarım” ve “İkindi” adlı şarkıları radyolarda yayınlanmaya başlayan Ali Tahir, bir çok siyasi partinin seçim müziklerinin aranjesini de yaptı.

1988 yılında Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde doğan Ali Tahir, lise öğreniminin ardından TRT Çukurova Radyosu Gençlik Korosu’nda da 1 yıldan fazla görev yaptı.

Sanatçı Adana’nın sanat dünyasına çok önemli isimleri kazandırdığını, bereketli topraklardan çok önemli sanatçılar yetiştiğine dikkat çekerek, “Ben de sanatçı büyüklerimi kendime idol olarak alıp, onların izinden yürümeye gayret edeceğim. Kalıcı ve halkımızın sahipleneceğe eserlere imza atmak istiyorum. Bu hedef doğrultusunda gece gündüz demeden çabalıyorum. Aynı zamanda bilgi birikimimi ve deneyimlerimi de genç kardeşlerime aktarmaya gayret ediyorum. Özellikle başta kentimizin sanat çevreleri olmak üzere herkesten destek bekliyorum” dedi.

 

Başa dön tuşu