BÜYÜKŞEHİR

Adana’yı ziyaret eden Bakan Kirişçi biçerdövere binip pamuk hasat etti

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi düğün Adana’yı ziyaret etti. Bakan Kirişçi pamuk hasadının başladığı kentte biçerdövere binerek hasat yaptı.

Tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Adana’ya geldi. Dün Adana Ak Parti il başkanlığını ziyaret eden bakan Kirişçi ardından da Pamuk hasadı yapan çiftçilerin yanına gitti. Bakan Kirişçi pamuk hasadının başladığı kentte biçerdövere binerek pamuk hasat etti.

Tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi Adana’nın Karataş ilçesine bağlı Yemişli Mahallesi’nde Vedat Metin’e ait tarlada düzenlenen pamuk hasadı etkinliğine katıldı. Burada biçerdövere binen Kirişçi, pamuk hasat etti. Ardından biçerdöverden inen bakan elleri ile pamuk topladı.

Bu yıl rekolte de artış bekleniyor

Etkinlikte açıklamalarda da bulunan Bakan Vahit Kirişçi, Adana’nın Dünyada pamuk üretiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek en önemli 7 ilden biri olduğunu söyledi. Türkiye’nin pamuk veriminde 3 sırada ve pamuk ithalatında ise 5 sırada olduğunu belirten Bakan Kirişçi, bu yıl rekoltenin geçtiğimiz yıla oranla daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye’de pamuğun yüzde beşi Adana’dan

Adana’nın Türkiye’de de önemli bir pamuk üreticisi olduğunu belirten bakan Kirişçi,  “Adana ilimiz geçmişte özellikle pamuk üretiminde çok önemli bir yere sahipti ama bu sıralamadaki yerini başka vilayetlerimize kaptırmış durumdayız. 2021 yılında 218 bin 901 dekarlık alanda 519 kilogramlık ortalama verimle 113 bin 689 ton ürün elde edilmişken ülkemizdeki pamuğun yüzde 5’ini Adana üretmektedir. 2022 yılında dekarda ortalama 500 kilogram verim ile bunun 150 bin tona çıkmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu