GENEL

ADD’den Atatürk’ü anma mesajı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, Atatürk’ü anma günü nedeniyle yaptığı açıklamada “Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Türk Devrimi’nin yaratıcısı Türk Milleti’nin makûs talihini yenen, emperyalizmin planlarını tarihin çöplüğüne atan, onurlu bir ulusu çağdaş değerlerle yeniden var eden Büyük Atatürk’ü, aramızdan, bedenen ayrılışının 82. yıl dönümünde, bir kez daha sarsılmaz bağlılıkla, saygı ve minnetle anıyoruz.”dedi.

 

Özellikle 21.yüzyılda Atatürk’ün öneminin ve değerinin daha da iyi anlaşıldığına vurgu yapan ADD Adana Şube Başkanı Kayadan “Atatürk, getirdiği çağdaş ve insani değerlerle, her geçen gün daha da büyümüş, daha da yücelmiştir.” diye konuştu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan mesajında şu görüşlere yer verdi;

“ATATÜRK’ÜN TEMSİL ETTİĞİ DEĞERLERE SALDIRI YAPILDI”

“1950 sonrasında yapılan yanlışlar ve özellikle de son 18 yıllık siyasi iktidarın Atatürk Devrimi’ne kindar yaklaşımı milletimizce görülmüştür. Siyasi iktidar, “demokrasi, özgürlük, vesayete karşıtlık” sloganlarıyla yaptığı algı operasyonlarıyla, Atatürk’ün temsil ettiği bütün değerlere açıkça savaş açmıştır. Cepheyi gittikçe de genişletmektedir. Ancak durum da ortadadır.

“SORUNLARIN TEMELİNDE SİYASİ İKTİDARIN ATATÜRK’E BAKIŞ AÇISI VAR” 

Bugün, ulusça yaşadığımız sorunların temelinde, siyasi iktidarın Atatürk’e yönelik olumsuz bakışı bulunmaktadır. Atatürk’e ve O’nun akılcı siyasi, ekonomik, kültürel, sosyal politikalarına düşmanlık, devletimizi ve milletimizi uçurumun kenarına sürüklemiştir. Büyük Atatürk’ün ölümsüzlüğünün 82. yıl dönümünde bulunduğumuz ortamı bir kez daha gözler önüne sermek istiyor, kindar ve düşmanca yaklaşımlara son vermesi için de siyasi iktidarı tekrar uyarıyoruz.”

“HER GEÇEN GÜN DAHA DA BÜYÜYOR; BÜYÜK ATATÜRK”

Yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için çözüm yolunun belli olduğunu kaydeden ADD Şube Başkanı İsa Kayadan mesajını şöyle tamamladı;

“82 yıl sonra çözüm, yeniden Atatürkçü Düşünceye dönüştedir.82 yıl sonra çözüm, yeniden Atatürk’ü anlamaktır.  82 yıl sonra çözüm, Atatürk’ü yeniden anlatmaktır. 82 yıl sonra çözüm, Atatürk’ün manevi liderliğinde yol almaktır.  82 yıl sonra çözüm, Atatürk düşmanlarıyla yasal ve demokratik yollarla, güç birliği içinde mücadele etmektir.  Siyasi iktidar, Büyük Atatürk’ün ölümsüzlüğünün 82. yıl dönümünde de, yine türlü bahanelerle genelgeler yayınlayacak, engeller çıkaracak, barikatlar kuracak ve Atatürkçüleri yıldırmaya çalışacaktır. Ancak, yılmayacağız ve geri adım atmayacağız.  10 Kasım 2020 Salı günü saat dokuzu 5 geçe herkesi Büyük Atatürk’ü anmaya davet ediyoruz.  Çünkü; her geçen gün, daha da büyüyor; BÜYÜK ATATÜRK!

Başa dön tuşu