SİYASET

AK PARTİ ADANA’DA MEHMET AY DÖNEMİ

Sabah önce, doğup büyüdüğü mahallesine giden Başkan Ay, burada aile büyüklerinin elini öperek hayır dualarını aldı. Kalabalık bir grupla parti binasına gelen Başkan Ay, burada davul-zurnalarla karşılandı.

 

Katılımın yoğun olması sebebiyle tören parti salonunda gerçekleştirildi. AK Parti Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru, Ahmet Zenbilci, Tamer Dağlı, önceki dönem il başkanları Fikret Yeni, Mehmet Sağlam, Mustafa Kebude, Mustafa Attaroğlu ve Vedat Kahyalar, mevcut ana kademe il yönetiminin yanı sıra mevcut kadın ve gençlik kolları teşkilatları, ilçe ve mahalle teşkilatlarıyla çok sayıda partili katıldı.

 

Yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevini devreden Başkan Şerif Güler, yaptığı konuşmasında yönetiminin yanı sıra bütün teşkilat mensuplarına teşekkür ederken, yeni Başkan Mehmet Ay'a da başarı dileklerinde bulundu.

Çiçeği burnunda AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay devir teslim töreninde şu açıklamalarda bulundu:

“Siyasette devir teslimlerde sık kullanılan bayrak değişimi tabiri vardır.

Ben Adana’mda İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini ifa ederken de biz sadece bayrak tutan, taşıyan ve asan bir gençlik olmayacağız demiştim.

 

Fikri ve siyasi temelimi oluşturan, yetiştiğim sosyolojik ortamdan aldığım ilhamla, mazlumların, mağdurların ve kimsesizlerin sesi olacağız. Bütün bunların mücadelesini vereceğiz.

İnsanlarımızın refahı ve huzuru için insan merkezli siyaset üreteceğiz.

 

Bugün aynı fikriyatla şunu ifade ediyorum ki; biz AK Parti’nin milli ve küresel vizyonunun Adana’da vücut bulması için alın teri dökeceğiz.

Birlik ve beraberlik ortamının daha da güçlenmesi için birleştirici bir rol oynayacağız.

Yeni oluşacak yönetim organlarımızla adaleti esas alarak teşkilatçılık yapacağız.

Şunun sözünü veriyorum, Adana’da girilmedik ev bırakmayacağız. Kaç tane ev varsa, o evlerin kapısı en az bir kere teşkilat mensuplarımız tarafından çalınacak, hal hatır sorulacak.

Yolu daha evvel AK Parti Adana teşkilatlarıyla kesişen, bugün çeşitli sebeplerden ötürü kabuğuna çekilmiş kaç kardeşimiz, büyüğümüz, gencimiz, ablamız varsa ayaklarına giderek yeniden teşkilat saflarına gelmeleri için davet edeceğiz.

Adana’da AK Parti için vefa ve yeniden diriliş sürecini inşallah hep birlikte başlatacağız.

Yeni dönemin anahtar kelimeleri; vefa, samimiyet, güçlü iletişim, ortak akıl ve katılımcılıktır.”

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Ay, devir teslim törenine katılanlara da teşekkür ederek “Görevi devralacağım Şerif Güler Başkanımıza bugüne kadar gösterdiği başarılı yönetimi ve samimi gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Önceki dönemlerde görev yapan tüm il başkanlarımıza, kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza ve mevcut teşkilatlarımıza yürekten minnettarım.

Bu duygu ve düşüncelerle Adana için güzel bir sayfa açılıyor diyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu. 

 

Konuşmasını tamamlayan yeni başkana, halefi Şerif Güler görevi devrettikten sonra, Mehmet Ay İl Başkanlığı makamında tebrikleri kabul etti.

Başa dön tuşu