SİYASET

AK PARTİ’NİN ACEMİ VE TOY İL BAŞKANI YALAN SİYASETİYLE KUTUPLAŞTIRIYOR

Çelebi ve Seyhan yaptıkları açıklamada, “Öyle anlaşılıyor ki, AK Parti’nin siyasette acemi ve toy il başkanı, kendini gündeme taşımak adına, agresif söylemler ve gerçek olmayan beyanatlarda bulunarak Adana’da siyasi germekte ve toplumu kutuplaştırmaktadır. CHP, belediye başkanları ve yöneticileri her zaman haddini aşanlara siyaseten haddini bildirecek karşılıklar vermişlerdir, vermeye de devam edeceklerdir” ifadelerini kullandılar.

 

İl Başkanı Çelebi ve CHP Grup Başkanvekili Seyhan’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, geçtiğimiz günlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’la ilgili eleştirinin de ötesine geçip hakaret düzeyinde açıklamalarda bulunmuştur.

Mehmet Ay’ın bu açıklamaları tümüyle gerçeklerden uzak, bilgi yoksunluğuyla dolu ve çarpıtmalara dayalı ifadelerden oluşmaktadır.

 

169 MİLYONLUK KREDİ

AK Parti İl Başkanı açıklamasında sözü edilen köprüler ve otoban bağlantısı yolların tamamlanması için borçlanma talep edildiğini iddia etmektedir.

Oysa bu borçlanma, işlerin tamamlanması için değil, bir önceki dönemde (Hüseyin Sözlü döneminde) yapılmış işlerle ilgili taahhüt edilmiş müteahhit ödemelerinin yapılabilmesi için verilmiştir.

Meclis tarafından verilen borçlanma yetkisi 169 milyon iken kullanılabilen kredi miktarı; kamu bankalarının kredi vermede, iller bankasının da teminat vermede zorluk çıkarması nedeniyle net 103 milyon lira ile sınırlı kalmıştır.

Ayrıca borçlanma miktarı meclis tarafından kabul edilirken, ödeme yapılacak yer ve miktarlar şartlı olarak kabul edilmiştir.

Hal böyleyken “169 milyon borçlanılmış ve taahhütler yerine getirilmemiştir” diye beyanlarda bulunmak sorumsuzluk ve kamuoyunu yanıltmaktır.

Alınan krediden hem çalışanlara hem de diğer alacaklılara ödemeler yapılmıştır.

 

Ayrıca Devlet Bahçeli köprüsüyle ilgili bir hazırlık çalışması yapılmış, bunun sonucunda işin tahmini 300-400 milyon TL’ye tamamlanacağı tespit edilmiştir. Sanki nakit bir bütçe ayrılmış gibi değerlendirilerek, bu paranın nerede olduğunu sormaktadırlar. Bu hem teknik hem de siyasi anlamda bilgisizlik ve cehalettir.

 

CAMİLER

 “Cami önünde gazete dağıttılar” iddiasına gelince; camileri kendi siyasetlerinin arka bahçesi olarak gören bir anlayışla hareket etmektedirler. CHP’yi de cami ve din karşıtlığıyla suçlayan bu bir anlayışa sahip olan AK Parti, CHP’nin dindar insanlarla kurduğu diyalogdan rahatsızlık ve kaygı duymaktadır.

Camiler hiç kimsenin ve hiçbir siyasi partinin tapulu malı değildir. CHP’nin dindar insanlarla diyalog kurmasından rahatsız olsanız da biz bu insanlarla yakınlaşma ve beraberlik içinde olma devam edeceğiz.

 

YALAN SİYASETİ

Her siyasi parti ve belediye, seçim dönemlerinde yapacaklarıyla ilgili taahhütlerde bulunur. Bir kısmını yapabilir, bir kısmını yapamayabilir. Bu iktidar partisi için de geçerlidir. Vaat edilenlerin süreç içerisinde gerçekleşmemesi yalancılıkla suçlanma sebebi olamaz, olmamalı da. İktidar partisi olan AK Parti’nin vaat ettiklerinin büyük oranda gerçekleştirilemediğini düşünürsek, “yalan siyaseti” tam da AKP ve il başkanına yakışmaktadır.

 

SU İNDİRİMİ

Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ı su indirimiyle ilgili yalan siyasetle suçlayan AK Parti İl Başkanı, yine bilgisizlikte, yalanın içinde boğulmaktadır.

Belediye başkanımız su indirimiyle ilgili iki ay süreyle yüzde 50 indirim taahhüt etmiş, Meclis’e teklifi de böyle getirmiştir.

ASKİ’nin imkânları ancak bu oranda bir indirime olanak vermektedir. Ancak konunun görüşülmesi sırasında AK Parti temsilcileri, teklifin dışına çıkarak üç ay süreyle yüzde 50 indirim olmasını önermişlerdir.

Buradaki amaç, halka daha ucuza su temin ettirmek değil, ASKİ’yi ödeme sıkıntısına sokabilecek ve taahhütlerini yerine getiremeyecek bir karara zorlamaktır.

Sonuçta, teklifteki süre iki aydan üç aya çıkarılınca; indirim oranı da belediye başkanımızın önerisi ile “üç ay süreyle yüzde 35” olarak tüm meclis tarafından oybirliği ile kabul edilmiştir.

Konuyu bundan farklı bir şekilde yansıtmak yalancılığın daniskasıdır.

 

TOY VE ACEMİ SİYASET ANLAYIŞI

Öyle anlaşılıyor ki, AK Parti’nin siyasette acemi ve toy il başkanı, kendini gündeme taşımak adına, agresif söylemler ve gerçek olmayan beyanatlarda bulunarak Adana’da siyasi germekte ve toplumu kutuplaştırmaktadır.

 

HADDİNİ AŞMA

Siyaset içerisinde zaman zaman, maksadı aşan söylemlerle karşılaşıyoruz.

Ancak, AK Parti İl Başkanı söylemleriyle ve Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ı yalancılıkla suçlamakla, maksadı da aşmaktan öteye geçmiş, haddini aşmıştır.

CHP, belediye başkanları ve yöneticileri her zaman haddini aşanlara siyaseten haddini bildirecek karşılıklar vermişlerdir, vermeye de devam edeceklerdir.

 

Serdar SEYHAN                                                                                Mehmet ÇELEBİ

CHP Grup Başkanvekili                                                                   CHP Adana İl Başkanı

Başa dön tuşu