GENEL

AK Parti’den Yeni Hak ve Özgürlükler Paketi: Alevilere ve Kürtlere yönelik haklar da olacak

CHP’nin Meclis’e sunduğu başörtüsü ve kılık kıyafet konusundaki kanun teklifinin ardından AK Parti cephesinden de bir hamle gelecek. CHP’nin başörtüsü çıkışının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Çarşamba gününü işaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında özel açıklamalarda bulunacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamanın içeriği belli oldu.

Gözlerin çevrildiği açıklamayla ilgili merak edilenlere yanıt aranmaya başlanmış ve Cumhurbaşkanı’nın açıklama yapacağı konunun içeriği merak edilmişti. Erdoğan’ın yapacağı açıklamanın içeriği belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hak ve özgürlüklerle ilgili yeni bir anayasa paketinin çalışmalarının detaylarını kamuoyuyla paylaşacak. Pakette Alevi ve Kürtlere yönelik haklar da olacağı konuşuluyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI MERAK EDİLİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla başörtüsü konusunda yeni açıklamalarda bulunmuş ve partisinin başörtüsü ve kılık kıyafet konusunda yasal güvence sağlayan kanun teklifini TBMM’ye sunacağını söylemişti. CHP, söz konusu kanun teklifini Meclis’e sundu. CHP’nin başörtüsü çıkışının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten merak uyandıran bir paylaşım geldi. Sözcü Çelik, ‘Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz’ dedi.

YENİ HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PAKETİ

T24’te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında yapacağı açıklamanın içeriği hak ve özgürlüklerle ilgili olacak. Erdoğan’ın hak ve özgürlüklerle ilgili yeni bir anayasa paketi çalışmasının sürdüğünü açıklayacağı ve bu konu için diğer partilerden de destek isteyeceği öne sürüldü.

ALEVİ VE KÜRTLERE YÖNELİK HAKLAR DA OLACAK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Çarşamba gününe işaret ettiği paylaşımında, ‘Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık. Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz.’ demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 Ekim 2022 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan grup toplantısında hak ve özgürlüklerle ilgili yeni bir anayasa paketi çalışmasından bahsedeceği iddia edildi. Söz konusu pakette Alevi ve Kürtlerle ilgili düzenlemelerin de olacağı öne sürülüyor. Öte yandan başörtüsü konusunda ayrıca bir düzenlemeye gerek olmadığı için bu konuyla ilgili yalnızca temel hak ve özgürlük alanlarını güçlendirici adımlara yer verileceği konuşuluyor.

 

Başa dön tuşu