GENEL

Temmuz ayı ABD enflasyon rakamları açıklandı

Piyasaların gözünü çevirdiği ABD enflasyon rakamları açıklandı. Temmuz ayı ABD enflasyon rakamlarıyla ilgili beklenen açıklama geldi. ABD’de enflasyon Temmuz ayında yüzde 8,5 ile beklentinin altına geriledi. Geride bıraktığımız ay ülkede açıklanan enflasyon yüzde 9,1 ile son 40 yılın rekorunu kırmıştı.

Piyasaların gözünü çevirdiği ABD enflasyon rakamları açıklandı. Temmuz ayı ABD enflasyon rakamlarıyla ilgili beklenen açıklama geldi. ABD’de enflasyon Temmuz ayında yüzde 8,5 ile beklentinin altında geriledi. Geride bıraktığımız ay ülkede açıklanan enflasyon yüzde 9,1 ile son 40 yılın rekorunu kırmıştı. Tüm gözler bugün açıklanacak ABD enflasyon verisine çevrilmişti. Beklenen açıklama geldi. ABD Temmuz ayı enflasyon verisi açıklandı. Temmuz ayı ABD enflasyon verisi yıllık yüzde 8,5 olarak açıklandı. Beklenti ise yüzde 8,7 olarak paylaşılmıştı. ABD’de enflasyon Temmuz ayında beklentinin altında geriledi. Aylık enflasyon ise değişmedi.

ENFLASYONDA BEKLENTİYİ AŞAN GERİLEME

Merakla beklenen ABD enflasyon rakamları açıklandı. Temmuz ayı ABD enflasyon rakamlarında beklentiyi aşan bir gerileme yaşandı. ABD’de Temmuz ayında enflasyon yıllık yüzde 8,5 olarak açıklandı. Enflasyon beklentisi yüzde 8,7 olarak açıklanmıştı. Aylık enflasyonda ise herhangi bir değişiklik olmadı.

SON 40 YILIN REKORUNU KIRMIŞTI

Ülkede enflasyon Haziran ayında yıllık bazda yüzde 9,1’le son 40 yılın rekorunu kırmıştı. Piyasaların gözü ise açıklanan enflasyon verilerine çevrilmişti.

GÖZLER EYLÜL AYINA ÇEVRİLDİ

Durum değerlendirmesi yapan analistler ise söz konusu veri ile beraber küresel bazda volatilitenin oldukça artacağını ve piyasaların ABD Merkez Bankası FED’in Eylül ayında atacağı adımlar ile ilgili ipuçları arayacağını belirtti. ABD Merkez Bankası FED’in Eylül ayında yapacağı toplantıda yüzde 65 ihtimalle 75 baz puan faiz artırması bekleniyor. Öte yandan FED’in Kasım ayında yapılacak toplantıda ise yüzde 53 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağı tahmin ediliyor.

DOLAR KURU NE DURUMDA?

ABD’de enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler dolar kuruna çevrildi. Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından dolar 17,93 TL’den işlem görmeye başladı. Ons altın ise 1.796 TL’den işlem görüyor.

Başa dön tuşu