GENEL

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alevi vatandaşların uzun süredir beklediği haberi bugün Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni’nde duyurdu. Törene katılan ve önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Cemevleri Başkanlığı’nın kurulacağını müjdeledi. Ayrıca Erdoğan, cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanma suyu yapım onarım ve bakım giderlerinin karşılanması gibi tüm sorunların da çözülmüş olacağını aktardı.

Önümüzdeki günlerde açılacak olan 4 Cemevi ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altındağ, Karakoçan, Erzincan ve Kemah’ta hizmete açılacak olan 4 cemevi’ni kullanacak olan vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini iletti. 1585 cemevi ziyareti gerçekleştirildiğini ve sorunların tek tek dinlendiğini aktaran Erdoğan, ‘Bugüne kadar çözümünü arzu ettiğimiz seviyede sağlayamadığımız her şey için yoğun çaba gösteriyoruz.’ ifadelerini kullandı.

‘BU MEKANLAR EDEP OCAĞIDIR’

Açıklamasının devamında temeli atılacak olan cemevlerinin de bir an önce hizmete açılmasını temenni ettiğini aktaran Erdoğan, ‘Bu mekanlar aşk ocağıdır, edep ocağıdır. Bunlar Hz. Peygamber ve ehlibeytine aşık olanların durağıdır. Medeniyetimize hayırlı insanlar burada yetiştirilir. Asırlardır Anadolu topraklarını yoğuran Yunus Emre gibi gönül sultanları hizmetleriyle millet olma şuurumuzu güçlendirmişlerdir. Sevgili Peygamberimizin birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır düsturuna sıkı sıkıya sarılarak baki olanın peşinde koştuğumu sürece bu medeniyet hep güçlenecektir.’ dedi.

KÜLTÜR VE CEMEVİ BAŞKANLIĞI KURULACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 1585 cemevi ziyareti yapıldığını ve sorunların dinlendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bugün de yeni bir atılımın hazırlığı içerisindeyiz. Ülkemizi, Türkiye’nin Yüzyılı’na hazırlarken milletimizin kardeşliğini güçlendirecek özel adımlara önem veriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulacak Kültür ve Cemevi Başkanlığı, tüm cemevlerinin yönetimini yürütecek. Cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanma suyu yapım onarım ve bakım giderlerinin karşılanması gibi tüm sorunlar çözülmüş olacak.’ dedi.

Başa dön tuşu