SEYHAN

ALTIN KOZA İSMİNİ YENİDEN KAZANDIRDIK

Öncelikle bir marka olan Altın Koza ismini yeniden festivale vermekle işe başladıklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, “Beni kırmayarak bu işi en iyi şekilde yapma noktasında yönetimde yer alan, yönetimin dışında bize destek olan sanatçı kardeşlerimizi arkadaşlarımızı yürekten kutlamak istiyorum. Ödüllerin dağıtıldığı gece benim için gurur günüydü. Sanata ve sinemaya yaklaşımın nasıl olması gerektiğini gösterdi.”

SİZLERİ SEVİNDİRDİĞİM İÇİN SİZDEN FAZLA MUTLUYUM

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin kazanılmasıyla ilgili görüşlerini de paylaşan Başkan Zeydan Karalar, “Bir insanın seçim kazanması bir toplumu bu kadar sevindirir mi, bu kadar mutlu eder mi?  Ben sizleri sevindirdiğim,  mutlu ettiğim için inanın sizden fazla mutluyum. Esasında bir memlekette, demokraside 4 yılda bir seçim olur. Birisi kazanır, kazanamayan kazanana destek olur, saygı duyar. Ama bizim memleket  o kadar çok gerilmiş ki, toplumun bir kesimi kendini o kadar yok sayılmış hmiş ki! Nefessiz kalan, yaşam alanının kalmadığını duyumsayan kesim, kazandığında nefes aldığını hissederek, çok sevinmiştir. Esasında bu gelinen noktada ortaya çıkan tablo hoş değil. Bir ülkede yapılan seçimlerde yenilen taraf, yaşam hakkı kalmadığını düşünüyorsa, kazanan kesim yeniden doğduğunu hissediyorsa bu çok iyi bir tablo değil” diye konuştu.

ALTIN KOZA’DA SİYASET KONUŞMADIK

Sanatın da eğitimin de bir ülke için vazgeçilemeyecek olgular olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “Eğer bir ülke ileri gidecekse, ülke aydın olacaksa, ülke müreffeh olacaksa, barış kardeşlik tesis edilecekse, sanat ve doğru eğitime ihtiyaç vardır. Sanat ve kültür ve eğitim… Ve dikkat edin; biz altın kozayı icra ettik ama asla siyaset konuşmadık. Asla siyasi bir görüntü ortaya çıkarmadık. Festival, mensup olduğum siyasal parti hakimiyeti altında gerçekleşmedi. Sanata ve kültüre siyaseti karıştırmadık. Bu tarzımız da her kesimin takdirini topladı.”

GEV, BURS VERDİĞİ ÖĞRENCİLERİN SİYASİ KİMLİĞİNİ SORGULAMAZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, eğitime bakışını da aktaran Başkan Zeydan Karalar, sözlerini şöyle tamamladı: “ Mustafa Kemal Atatürk, ‘Eğitim iyi kullanıldığında bir ülkeyi refaha, aydınlığa ve ileriye götürür, kötü kullanıldığında ise batırabilir’ diyor. Bu kadar önemli bir temel olguyu bizim iyi kullanmamız gerek. Türkiye’de onlarca, yüzlerce vakıf var ama, bunların çoğu okuttukları çocukların bir siyasi görüşün ferdi, elemanı olsun diye çabalıyor. Yani bir tarikat ya da bir mezhep veya bir siyasal görüş onların üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyor. Ama Güney Eğitim Vakfı’nın  en önemli yönü de bu işte burada ortaya çıkıyor. Burs verdiği öğrencilerine ne siyasi kimliğini soruyor, ne de kime oy verip vermeyeceğini. Eğitim böyle olur. Bizim amacımız da bu. Biz istiyoruz ki; bu ülke demokrat bir ülke olsun, ileri, aydın bir ülke olsun. Müreffeh olsun, barış içinde, kardeşlik içinde yaşasın. Hukuk devleti olsun. Yani Mustafa Kemal Atatürk’ün kafasındaki ülke olsun istiyoruz.”

Başa dön tuşu