SAĞLIK

ALZHEİMER HASTALIĞI RESİM YAPMASINA ENGEL OLMADI

1995 yılında yağlı boya tekniği üzerine resim çalışmalarına başlayan ve 2013 yılında eşinin vefatı üzerine içine kapanan N.M evinde yalnız yaşamaya ve sosyal hayatını kısıtlamaya başladı. Mayıs 2017’den beri ise davranış bozukluğu ve unutkanlık yakınmaları başlayan N.M yi bir süredir takip eden Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Adana Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ahmet Evlice, N.M nin Alzheimer hastalığının yaptığı resimlere yansıdığını fark etti. Bu resimleri sergi haline getiren N.M şimdi sergi açmaya hazırlanıyor.

 

2017 yılından itibaren (Alzheimer hastalığının başlangıç döneminde) ağırlıklı olarak sulu boya ile soyut desen çalışmaları yapan N.M, 2019 yılından beri ( hastalığın ilerlemesiyle birlikte) kara kalem ile soyut desen çalışmaları yapmaya başlamış.

 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Adana Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ahmet Evlice, Alzheimer hastalığının başlangıç belirtilerinden birinin de N.M nin resimlerinde ki tarz değişikliği olduğunu belirterek, bunu toplumun da gözlemlemesi adına 13 Kasım Cuma günü saat 17:00 de Korart galeri Gazipaşa şubesinde başlayacak ve 10 gün kadar sürecek resim sergisine tüm sanat severleri davet etti. Sergide sanatçının hastalık öncesi ve sonrası eserlerinin sergileneceğini belirten Evlice, resimlerin Türkiye Alzheimer Derneği yararına satışa sunulacağını dile getirdi.

Başa dön tuşu