GENEL

Amerika beni dinliyor, beynimde çip var diyen hasta doktora saldırdı

Sağlıkta şiddet olayı maalesef son bulmuyor. Bu kez sağlıkta şiddetin adresi Elazığ oldu. Bir hasta, Amerika beni dinliyor, beynimde çip var, beynimdeki çipi çıkar diyerek doktora silah çekti ve tehditler savurdu. Doktorun yardım istemesi üzerine kapıdaki hasta ve hasta yakınları olaya müdahale etti. Tehditlerine devam eden şahıs hastaneye gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Sağlıkta şiddet olayı maalesef son bulmuyor. Bu kez sağlıkta şiddetin adresi Elazığ oldu. Bir hasta, Amerika beni dinliyor, beynimde çip var, beynimdeki çipi çıkar diyerek doktora silah çekti ve tehditler savurdu. Doktorun yardım istemesi üzerine kapıdaki hasta ve hasta yakınları olaya müdahale etti. Tehditlerine devam eden şahıs hastaneye gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Beyninde çip olduğunu söyleyen Serhan Duman isimli bir hasta, doktordan MR talep etti. Doktorun bu talebi reddetmesi üzerine adeta çılgına dönen Duman, silahını çıkardı ve doktora tehditler savurmaya başladı. Dr. Oktay Kapan ise silahını çıkaran şahsın üzerine fırlayarak etkisiz hale getirmeye çalıştı. Daha sonra dışarıdan yardım isteyen doktorun yardımına kapıdaki hasta ve hasta yakınları koştu.

BEYNİNDE ÇİP OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Olay, dün öğle saatlerinde Elazığ’da bir özel hastanede meydana geldi. Alınan bilgilere göre, hastaneye gelen ve beyninde çip olduğunu söyleyen Serhan Duman isimli bir kişi Dr. Oktay Kapan’dan MR talep etti. Dr. Kapan ise hastasına kendisine benzer şikayetten daha önce MR çekildiğini ve beyninde bir şey olmadığını söyleyerek MR talebini reddetti. Bunun üzerine silahını çıkaran Serhan Duman, doktora tehditler yağdırdı. Silahın üzerine atlayan doktor ve şahıs arasında 15 dakikalık bir boğuşma yaşandı. Kapıdaki hasta ve hasta yakınlarının yardımına koştuğu doktor canını son anda kurtardı.

TEHDİTLER SAVURDU

Nöroloji Uzmanı Dr. Oktay Kapan, yaşadığı olayı gözleri dolu dolu anlattı. Hastanın kendisine silah çekerek tehditler savurduğunu söyleyen Dr. Kapan, ‘Hayati ve üzücü bir olaydı. Bu şahıs daha önce de gelmişti. Beynimde çip var çıkarmanı istiyorum demişti. Biz de kendisine yardımcı olduk. Beyin MR’ında çip veya benzeri bir şey görmedik. Çip nereden çıktı diye sordum. Takip ve dinleme için taktıklarını söyledi. Kim taktı diye sordum. Dış ülkelerin taktığını söyledi. Kendisine anlayış gösterdik ve yardımcı olmak istedik. MR’ında da hiçbir şey yoktu. Kendisine bunu anlattığımda çok büyük tepkiler gösterdi. Sonra beni sürekli tehdit etmeye başladı. Sosyal medya üzerinden tehdit mesajları atmaya başladı. Dün geldiğinde de çipi çıkarmam için tehdit etti ve elini silahına atarak bana mermileri beynine boşaltacağım dedi. Silahını çıkarınca üzerine fırladım. 15 dakika boğuştuk. Her an silah patlayabilirdi. İkimizden biri de ölebilirdi. Çok zor bir durum, elindeki silahı almayı başardım. Bu durumlar sık sık yaşanıyor. Duyuyorduk ama başa gelince kötü olduğunu daha iyi anlıyorsun. Ölebilirdim.’ ifadelerine yer verdi.

TUTUKLANDI

Etkisiz hale getirilen Serhan Duman’ın doktora tehditler savurmaya devam ettiği öğrenilirken hastaneye gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Duman, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahsın 3 farklı suç kaydının olduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği bilgisine yer verildi.

 

 

 

Başa dön tuşu