GENEL

Anaokulu desteği başvurusu ve şartları

Anaokulu desteği başvurusuyla ilgili araştırmalar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, anaokulu destek ödemeleri ile ilgili detaylı açıklamalara yer verdi. Anaokulu destek ödemelerinin başlayacağı tarihi de açıklayan Bakan Yanık, başvuruların nasıl yapılacağını ve başvuru şartlarını da açıkladı. Anaokulu desteği ile yaklaşık 1 milyon çocuğun eğitimine katkı sağlanacak. Anaokulu desteği başvuru şartları, başvuru tarihi ve ödeme tutarıyla ilgili araştırmalar sürüyor.

Son günlerin en çok araştırılan konusu anaokulu desteği başvurusu. Bu sene ilk kez uygulanacak olan anaokulu desteği ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan konuyla ilgili detaylı açıklamalar geldi. Peki, anaokulu desteği başvurusu nasıl yapılır? Anaokulu desteği başvuruları başladı mı? Anaokulu desteği başvuru şartları neler? Anaokulu desteği kaç TL? Anaokulu desteğine kimler başvurabilir? İşte tüm merak edilenler…

ANAOKULU DESTEĞİ BAŞVURUSU

BU sene ilk kez uygulanacak olan anaokulu desteği ile ilgili merak edilenlere yanıt aranıyor. Aile be Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaklaşık 1 milyon çocuğun eğitimine katkı sağlayacak olan destek ödemesi ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Anaokulu desteği için herhangi bir başvuru ve takip süreci bulunmuyor. Bakan Yanık, ‘Herhangi başvuru, takip yok. Sadece sosyal yardım alan ailelerin çocuğunu anaokullarına kaydettirmesi yeterli.’ ifadelerini kullandı.

ANAOKULU DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Konuyla ilgili en çok araştırılanların başında ise ödemelerin hangi tarihte yatırılacağı geliyor. Bakan Derya Yanık, anaokulu desteği ödemelerinin Ekim ayının ikinci haftasında hesaplara yatırılacağını duyurdu.

ANAOKULU DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal yardımlardan yararlanan hanelerde 3-5 yaşındaki çocukların anaokulu ücretlerinin karşılanmasını içeren protokol imzalamıştı. Bu destek kapsamında sosyal yardım alan ailelerin çocukları okul öncesi eğitimden ücretsiz olarak yararlanabilecek. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde başlayacak olan yeni proje ile yaklaşık 1 milyon çocuğun eğitimine destek verilecek. Bu destekten yararlanmak isteyen ailelerin çocuklarını anaokuluna yazdırmaları yeterli olacak. Çocukların bütün kırtasiye ve okul masraflarını devlet karşılayacak.

Başa dön tuşu