SİYASET

Anket sonuçları belli oldu! Kabinede en başarılı bakan kim?

ASAL araştırma ve danışmanlık şirketi tarafından gerçekleştirilen anket sonuçları belli oldu. 26 ilde çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen ankette en başarılı bakan kim sorusu vatandaşlara yöneltildi. Peki, anket sonuçlarına göre kabinede de en başarılı bakan kim?

ASAL Araştırma Şirketi, Temmuz ayının ilk haftasında 26 ili kapsayan en başarılı bakanlar anketi gerçekleştirdi. Başta İstanbul İzmir, Ankara, Konya, Antalya, Adana gibi iller olmak üzere toplam 26 ilden çok sayıda vatandaş katıldı. Anket çalışması sırasında katılımcılara ”Cumhurbaşkanlığı ve Kabinede en çok hangi ismi başarılı buluyorsunuz?” sorusu soruldu. En başarılı bakanları anketinin sonuçları bugün şirket tarafından yayınlandı. Peki, kabinede en başarılı bakan kim?

EN BAŞARILI BAKAN KİM?

ASAL araştırma ve danışmanlık şirketi tarafından 26 ilde çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre kabinede en başarılı bakan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu seçildi. Koronavirüs sürecinde adını sık sık duyduğumuz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise ikinci sırada yer aldı. En başarılı bakanlar sıralamasında son sırada ise yeni Hazine ve maliye bakanı Nurettin nebati bulunuyor.

SÜLEYMAN SOYLU 4. SIRADA

Katılımcıların yüzde 14.6 en başarılı bakan olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ismini verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yüzde 12.3 başarı oranı ile ikinci sırada yer alırken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise yüzde 11,5 başarı oranı ile 3 sırada bulunuyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise en başarılı bakanlar anketinde yüzde 10.7 başarı oranı ile 4 sırada yer aldı.

Ayrıca ankette sürpriz de bir isim bulunuyor. Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay yüzde 6.8 başarı oranı ile birçok bakanı geride bırakarak listenin 5. sırasına girdi. 6. sırada ise çevre ve şehircilik bakanı Murat kurum yer alıyor.

Başa dön tuşu