GENEL

ANNELER HAKLARINI ÖDEYEMEYECEĞİMİZ YÜCE VARLIKLARDIR

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, annelerin hakkının hiçbir zaman ödenemeyeceğini belirterek, “Annelerimizin değerinin sadece yılda bir gün değil her gün farkında olmalıyız. Çünkü annelerimiz karşılıksız ve sonsuz sevgileriyle, evlatlarına iyi bir gelecek hazırlamak için büyük fedakarlıklar yapan, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz yüce varlıklardır” diyerek tüm annelerin ‘Anneler Günü’nü kutladı

“BİR ANNE DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR”

Çelebi, Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, annelik duygusunun yüceliğine vurgu yaptı. Bir annenin yetiştirdiği evlatlarla dünyayı değiştirebileceğini kaydeden Çelebi, bunun en güzel örneğinin Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin Önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olduğunu ifade etti.

“HAKLARINI HİÇBİR ZAMAN ÖDEYEMEYİZ”

Annelerin dokuz ay boyunca karnında taşıyıp can verdiği evladı için ömrü boyunca her türlü fedakârlığı yaptığını belirten Çelebi, şunları söyledi:

“Annelerimiz, karşılıksız ve sonsuz sevgisi, merhametiyle ömrünü evlatlarına adayan, varlıklarıyla her daim bize güç ve güven veren, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz yüce varlıklardır.

Daha yaşanabilir bir ülke, sağlıklı ve eğitimli nesiller yetişmesi için yaşamları boyunca çaba gösteren vefakar, cefakar annelerimizin ellerinden öpüyoruz. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı, evlatlarına bağımsız ve özgür bir ülke bırakmak için canını ortaya koyan ulusal kurtuluş mücadelesinin kahraman annelerini, sonsuzluğa uğurladığımız  tüm anneleri saygıyla anıyoruz. Evlatlarının acısını yaşamlarının her anında yaşayan şehit annelerinin, yıllardır evlatlarının dönmesi umuduyla yolunu gözleyen ve umudundan hiç vazgeçmeyen cumartesi annelerinin, haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyeceğimiz tüm annelerimizin ve evlat sahibi olmasa da annelik duygusunu yüreğinde taşıyan anne adaylarının ‘Anneler Günü’nü kutluyoruz.”

Başa dön tuşu