YAŞAM

AOSB’de Kan Bağışı Kampanyası

 

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Üyeleri ile sanayici ve çalışanlar Kızılay’a kan bağışında bulundu.

AOSB Başkanlığı’nın Türk Kızılayı Adana Şubesi ile birlikte organize ettiği “Kan Bağışı Kampanyası”, Bölge Başkanlığı binasında çalışanların yoğun katılımıyla gerçekleşti. AOSB Başkanı Bekir Sütcü’nün ilk kan bağışını yaparak başlattığı etkinlik, Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Onatça, Hikmet Aslan ve Yusuf Kara ile Bölge Müdürü Mustafa Keskin’in bağışları ile sürdü. Başkanlık birimlerinde görevli çalışanlar, kan verip hayat kurtarmak için adeta sıraya girdi. Kan Bağışı kampanyasına, bazı fabrikaların yönetici ve çalışanları da destek verdi.

 

“DÜZENLİ BAĞIŞÇI SAYISININ ARTMASI ŞART”

AOSB Başkanı Bekir Sütcü, kanın, hiçbir tesiste üretilemeyen, tek kaynağı insan olan çok değerli bir ürün olduğunu belirtti. Herkesin bir gün acil olarak kana ihtiyaç duyabileceğini ifade eden Sütcü, “İhtiyaç duyduğumuz anda kan merkezlerinde stokların yeterli seviyede olması gerekiyor. Bunun için de düzenli bağışçı sayısının artması şart” dedi.

AOSB Yönetimi olarak bu tür faaliyetleri çok önemsediklerini belirten Sütcü, “Ülkemizin yüz akı kurumlarından Türk Kızılayı ile böylesine hayırlı bir organizasyona imza attığımız için çok mutluyuz. Bu vesileyle sağlıklı tüm vatandaşlarımızı düzenli aralıklarla kan vermeye ve hayat kurtarmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

 

“KIZILAY, İHTİYAÇ DUYULAN HER AN HALKIN YANINDA”

Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Tunçhan Demir’inde bulunduğu görüşmede Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Kızılay’ın savaşta, barışta, doğal afetlerde, ihtiyaç duyulan her yerde halkın yanında olduğunu ifade ederek, “Kan bağışı kampanyalarımıza katılım ne kadar çok olursa, stoklarımız o kadar güçlü olur” dedi.

Kızılay olarak, olağanüstü durumlar için stokta sürekli her gruptan kan bulundurduklarının altını çizen Saygılı, stokların tükenmemesi için kullanılan kanın yerine yenilerinin konulması gerektiğini, bu yüzden kampanyaların yıl boyu devam ettiğini vurguladı.

Saygılı, kan bağışı kampanyasına öncülük eden AOSB Başkanı Bekir Sütcü’ye desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

 

Başa dön tuşu