GENEL

Atatürk’ün ilke ve devrimleri sonsuza dek yaşayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ölümünün 83. Yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı, minnet ve rahmetle andı.

Hayatını vatanın bağımsızlığına adayan, küllerinden yeniden bir ülke oluşturan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak ilk Cumhurbaşkanlığı’nı yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 83 yıl önce 10 Kasım 1938’de saat dokuzu beş geçe ulusuna veda ettiğini hatırlatan Dr. Şevkin, “Atatürk’ün anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Ulu Önderimizin ilke ve devrimlerinin sonsuza dek yaşaması için her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye, vizyoner ve öngörüsüyle dünyaya örnek bir lider, siyasi ve askeri bir deha olan Atatürk’ün fikirleri ışığında birleşmelidir. Günümüzde bu yöndeki birleşmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” dedi.

“FİKİRLERİNİ YAŞATACAĞIZ”

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyal işbirlikçilere karşı dünyaya örnek bir mücadele yürüttüğünü, Anadolu’ya, köylüye, üreticiye, öğretmene, öğrenciye, sporcuya, iş insanlarına, toplumun tüm kesimlerine tam anlamıyla umut aşıladığını, karamsarlığa yer vermediğini dile getiren Dr. Şevkin, “Atatürk’ün fikirlerini yaşatmak, gösterdiği çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefindeki çabamızı sürdürmek, gelecek nesillerimize ‘O’nun örnek ve mücadeleci hayatını aktarmak zorundayız” diye konuştu.

“EŞSİZ BİR LİDER”

Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” şiarıyla hareket edilmesinin önemine de dikkat çeken CHP’li Dr. Şevkin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ve partimiz CHP’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk ve dünya tarihinde eşsiz bir liderdir” ifadesini kullandı.

 

CHP’li Dr. Şevkin, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yeniden bir ülke oluşturmak için canlarını ortaya koyan tüm vatanseverleri, kahramanları sevgi, saygı ve minnet duygularıyla andı.

Başa dön tuşu