SİYASET

Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi para gücüyle silinmez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, “Parayla evet olmaz, vatansever insanların içindeki Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi parayla silinmez” dedi.  Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tüm zamanını ve halkın parasının büyük çoğunluğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sözde’ açılış programı için harcadığını, kentin her karışına asılan pankart, afiş, broşür, raket ve bilboardlar ile gazete reklamlarının halkın özgür iradesine ve dalga dalga büyüyen ‘hayır’ tercihine engel olamayacağını kaydetti.

 

“HALKIN PARASI HALK İÇİN HARCANMALI”
Halkın parasının halk için harcanması gereğine işaret eden Barut, “Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan için hazırlattığı reklam tanıtım materyalleri Adana’nın nüfusundan fazla gelmiş sanırım. Neredeyse kişi başına birden fazla gördüğümüz, yan yana, karşı karşıya, üst üste, alt alta koydukları afişler Adana’nın ve Türkiye’nin geldiği vahim durumu, iktidarın korku duvarlarına hapsolduğunu ortaya sermiştir. Adana Valiliği’nin Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafı ile birlikte ‘Evet’ yazılı tanıtım materyallerinde kullandığı valilik logosu ise bu sürecin bizim açımızdan hangi şartlar altında sürdürüldüğünün ve başta Valilik olmak üzere kamu kurumlarındaki yöneticilere ve çalışanlara yönelik baskının da açık bir göstergesidir” diye konuştu.

 

“SÖZLÜ’NÜN TAVRINI HALKIN VİCDANINA HAVALE EDİYORUZ”

Devletin tüm olanakları evet propagandası için kullanılırken, Adana’da bir tek HAYIR pankartına bile tahammül edilemediğinin altını çizen Barut, “Yakın tarihte Adana’ya gelen Sayın Cumhurbaşkanı için ‘Geldikleri gibi giderler’ afişleri asan Büyükşehir Belediye Başkanının, bugün hem Cumhuriyeti fiilen ortadan kaldırıp tek adamlık rejimini getirecek olan anayasa düzenlemesini savunmak ve hem Sayın Cumhurbaşkanı için Adana’yı afiş ve pankartlarla donatıp, sayfalarca ilan vermesini, yasalara aykırı bir şekilde toplu ulaşım araçlarını Meclise danışmadan keyfi bir şekilde tüm gün ücretsiz yapmasını da halkımızın vicdanına havale ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ATATÜRK SEVDASINI PARA GÜCÜYLE SİLEMEZSİNİZ”
Türk milletinin vefakar, kararlı ve onurlu bir millet olduğuna işaret eden Barut, şunları söyledi: “Milletimizin yüreğindeki Atatürk ve Cumhuriyet sevdasını para gücüyle silemezsiniz. Reklamlarla, göz boyamalarla, Valilikleri ve yerel idareleri kullanarak başarılı olacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Halkın, bir dip dalgası halinde her geçen gün büyüyen ‘hayır’ hareketinin önünde durmak artık mümkün değildir. Dikta sevdasından bıkan, usanan halkımız ‘Hayırlı’ bir gelecek için ‘Hayır’ tercihini çoktan kalbine kazımıştır. Ağaçları, doğayı hiçe sayan, çivilerle, tornavidalarla, koca koca raptiyelerle geleceğe ipotek koyan, çocuklarımızın yarınlarından endişe edilmesinden çekinmeyenler 16 Nisan’da kurulan sandıklar sayesinde hüsrana uğrayacaktır.”

 

“KUVAY-I MİLLİYE RUHUYLA…”

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin, yokluktan, yoksunluktan onurlu mücadelesiyle kurtulduğunu anımsatan Barut, Milletimiz Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde emperyal güçlere kalbiyle, eliyle, koluyla, ruhuyla karşı koymuştur. Tüm yoksulluğa, ötelenmişliğe rağmen bir ulusun nasıl dimdik ayakta durabileceğini Kuvay-ı Milliye ruhuyla hayata geçirmiştir ve dünyaya örnek olmuştur. 
Bugün de Kurtuluş günlerindeki ruhla ve kararlılıkla 16 Nisan’da ülkemizin dirliğine, birliğine, huzuruna ve bütünlüğüne sahip çıkacağız. Sevgiyle, saygıyla, toparlayıcı, kucaklayıcı bir Türkiye sevdasıyla 17 Nisan sabahında HAYIR’lı günlere uyanacağız” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu