GENEL

ABD Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası FED, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in politika faizini beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artırdığı görüldü. FED’in karraı tıpkı beklenilen gibi oldu ve politika faizi 75 baz puan artırıldı. FED’in bu kararıyla politika faizi yüzde 2,25-2,50 aralığına çekildi.

ABD Merkez Bankası FED, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in politika faizini beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artırdığı görüldü. FED’in karraı tıpkı beklenilen gibi oldu ve politika faizi 75 baz puan artırıldı. FED’in bu kararıyla politika faizi yüzde 2,25-2,50 aralığına çekildi. Piyasaların beklediği karar FED tarafından açıklandı. ABD Merkez Bankası FED’in açıkladığı faiz kararı gündem oldu. Gözlerin çevrildiği faiz kararıyla ilgili FED, beklenildiği gibi politika faizini yüzde 75 baz puan artırdı. Yapılan açıklamada enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiği belirtilirken Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa da bir kez daha vurgu yapıldı.

POLİTİKA FAİZİ YÜZDE 75 BAZ PUAN ARTIRILDI

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED, mrakla beklenen faiz kararını açıkladı ve beklenildiği gibi politika faizini yüzde 75 baz puan artırdı. Oy birliğiyle alınan karar kapsamında politika faizi yüzde 75 baz puan artışla yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıkarıldı. FED’in açıklamasında, faiz oranının artırılması kararının oy birliği ile alındığına dikkat çekildi. Enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, son harcama ve üretim göstergelerinin yumuşadığı, son aylarda istihdam kazanımlarının da güçlü olduğu ve işsizlik oranının da düşük kaldığı belirtildi.

BİLANÇO DARALTILMAYA DEVAM EDİLECEK

Açıklamada, bankanın planlandığı gibi bilançoyu küçültmeye devam edeceğine vurgu yapılırken enflasyonun yüzde 2 hedefine çekilmesinde kararlı olunduğunun da bir kez daha altı çizildi. Öte yandan ekonomistler ise FED’in faiz kararının yüzde 75 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışı olacağını tahmin etmişti. Geriye kalan yüzde 25 ihtimalde ise 100 baz puanlık faiz artışı kararı gelebileceği belirtilmişti.

 

Başa dön tuşu