ÇUKUROVA

Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerinden Adana’nın Mavi Yengeç’ine yoğun ilgi

Avrupa ve Uzakdoğu ülkeleri Adana’da lagünlerden çıkarılan mavi yengece yoğun ilgi gösteriyor. Bölgede balıkçılar son dönemlerde ihracatı artan Mavi yengeç Avlamak için her gün açılıyor.

Adana’da balıkçılarına lagünlerden çıkardığı Mavi yengeç yurt içinde birçok Restoran tarafından tercih edilirken aynı zamanda yurt dışından da yoğun talep görüyor.

YURTDIŞINA YOĞUN ŞEKİLDE İHRAÇ EDİLİYOR

Adana’nın Karataş ilçesinde Akyatan, ağyatan ve tuzla lagünlerinden balıkçılar tarafından yakalanan Mavi yengeç ihracatçı firmalar tarafından yurtdışına ihraç ediliyor. Mavi yengeç ihracatı yıllık 100 tona kadar yükselirken kilogram fiyatının ise 10-12 avro arasında değiştiği öğrenildi.

FESTİVALLERDE TANITIMI YAPILIYOR

Adana Karataş Belediye Başkanı Necip topuz, Karataş ilçesinin mavi yengecin en önemli noktalarından biri olduğunu belirterek Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler de Bu ürünün yüksek sosyete ürünü olarak bilindiğini dile getirdi. Mavi Yengecin son yıllarda Adana’dan yurtdışına yapılan ihracatla kendisini duyurduğunu belirten Topuz, Daha önceleri böcek olarak değerlendirilen mavi yengecin şu anda en çok talep gören Deniz ürünlerinden biri olduğunu söyledi.

BESİN DEĞERİ ÇOK YÜKSEK

Mavi yengecin besin değerinin oldukça yüksek olduğunu belirten Belediye Başkanı topuz, son dönemlerde Uzakdoğu ve Avrupa ülkelerinden Yoğun bir talep olduğunu da sözlerine ekledi. Yılda ortalama 150 ton arasında Mavi yengeç çıkarıldığını belirten topuz, ekonomik katma değer sağlayacağını ve marka ve sezonuna inandığı için bu yıl ikincisi düzenlenen Festival ile mavi yengeci dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Başa dön tuşu