SİYASET

Aydınlık bir gelecek, birlikte mücadeleyle gelecek

Bu konuda daha çok harekete geçilmesini ve birlikte mücadele edilmesini isteyen Barut, "Ortak akıl etrafında aydınlık bir gelecek, her türlü istismarın ortadan kalktığı güzel günler için yılmadan ve yorulmadan mücadele etmeyi sürdüreceğiz" dedi.

"MAALESEF SON BULMUYOR"

Özellikle son dönemde sıklıkla gündeme gelen ve toplumsal travmalara yol açan kadın ve çocuk istismarına, şiddete ve ayrımcılığa karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuşan Ayhan Barut, yasal düzenlemelere, alınan önlemlere ve kamuoyu baskısına rağmen olumsuzlukların maalesef sona ermediğine dikkat çekti. TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, "Hepimizin yüreğini kanatan ve içimizi acıtan bu travmaların sona ermesi için birlikte mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

"DESTEK BEKLİYORUZ"

Geçtiğimiz günlerde Adana'da, 'Çocuk susar, sen susma!' sloganıyla yola çıkan ve çocuk istismarının önlenmesi amacıyla eğitim, toplumsal bilinçlenme ve farkındalık projeleri üzerinde çalışmalar yürüten Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği'nin (UCİM) etkinliğine katıldığını anımsatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Katıldığımız etkinlikte de söylediğimiz gibi istismara, şiddete, tacize ve her türlü kötülüğe karşı toplumsal değişimi, çocukları ve kendimizi eğiterek gerçekleştireceğiz. Çocuklara ve kadınlara yönelik her türlü şiddeti, istismarı, ayrımcılığı, ötekileştiriciliği ve gericiliği ancak mücadeleyle ortadan kaldırabiliriz. Bu alanda oluşturacağımız toplumsal farkındalık, her türlü kötülüğün ve istismarın mutlaka kökünü kazıyacaktır. Yüce Meclis'te, köylerden yaylalara, mahallelerden okullara bulunduğumuz her alanda ve ortamda sesimizi daha çok yükselteceğiz. Ortak akıl etrafında aydınlık bir gelecek, her türlü istismarın ortadan kalktığı güzel günler için yılmadan ve yorulmadan mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Bu konuda herkesten ilgi ve destek bekliyoruz."

Başa dön tuşu