SİYASET

Ayhan Barut, okuldaki skandalı Meclis gündemine taşıdı

Öğrencilerin kaldığı pansiyonun kızlara ait bölümüne, okul müdürünün başka bir erkek öğretmenle birlikte banyo ve odalara denetim için girdiği yönündeki iddiaları aktaran Barut, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilecek bir müfettiş ile bu olay açığa çıkarılmalı ve gereği yapılmalıdır" dedi.

"OKUL MÜDÜRÜ VE ERKEK ÖĞRETMEN, BANYO VE ODALARA DENETİM İÇİN GİRDİ"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'nın Sarıçam ilçesinde bulunan Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'nde yaşanan skandalı Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Geçtiğimiz yıllarda dönemin okul müdürünce Atatürk'ün ölüm yıldönümünde müzik eşliğinde göbek atılmasıyla gündeme gelen okulda yine bir skandaldan söz edildiğini bildiren Barut, "Skandalların eksik olmadığı okulda öğrencilerin kaldığı pansiyonun kızlara ait bölümüne okul müdürünün başka bir erkek öğretmenle birlikte, hem banyolara hem de odalara denetim için girdiği öğrenciler ve velileri tarafından iddia edilmektedir" diye konuştu.

"DERHAL GEREĞİ YAPILMALI"

Asla kabul edilemeyecek olayın kamuoyunda, öğrenciler ve veliler arasında çok büyük rahatsızlığa yol açtığını aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Kız öğrencilerin mahrem alanı olan pansiyonun bölümlerine var olan anons sistemiyle herhangi bir duyuru yapılmadan ve bir kadın personel olmadan girilmesinin yarattığı huzursuzluk Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilecek bir müfettiş ile açığa çıkarılmalı ve gereği yapılmalıdır. Ayrıca, iddialara muhatap okul müdürünün Valilik oluru olmadan görevi vekaleten yürüttüğü söylenmektedir. Söz konusu okulumuzda altı ayda bir okul müdürü ve idareci değişikliği yapıldığı, bu ve benzer olumsuzlukların da nedeni olarak gösterilmektedir. Bakanlıktan kadrolu idareci ataması neden yapmadığını sorguluyor ve okula kadrolu idareciler atama yapmasını talep ediyoruz."
 

Başa dön tuşu