GENEL

Azerbaycan şehit Sebuhi Fuad Ahmedov’a ağlıyor! Hayat hikayesi yürekleri dağladı

Azerbaycan-Ermenistan sınırı Ermenistan’ın provokasyonları sonucunda tekrar karıştı. Tansiyonun yükseldiği sınırda çatışmalar başlarken kardeş ülke Azerbaycan, Ermenistan’ın saldırısı sonucunda 50 askerini şehit verdi. Şehşt olan 50 askeri için gözyaşı döken Azerbaycan’da ülke yasa boğuldu. Şehit olan askerlerden Sebuhi Fuad Ahmedov ise hayat hikayesiyle yürekleri dağladı. Yetimhanede büyüdüğü öğrenilen şehidin anne ve babasını isse hiç görmediği öğrenildi.

Azerbaycan, Ermenistan’ın saldırısı sonucunda 50 askerini şehit verdi. Azerbaycan halkı şehit olan askerlerine ağlarkenson yolculuğuna uğurlanan askerlerden şehit Sebuhi Fuad Ahmedov ise hayat hikayesiyle herkesi üzdü. Azerbaycan milli marşı ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan şehitlerin cenaze törenine şehit olan askerlerin aileleri, yakınları ve devlet yetkilileri katıldı.

HAYAT HİKAYESİ YÜREKLERİ DAĞLADI

Azerbaycan’da şehit olan 50 askerden biri olan 26 yaşındaki Sebuhi Fuad Ahmedov’un hayat hikayesi herkesi gözyaşına boğdu. Şehit olan askerin yetimhanede büyüdüğü, anne ve babasını hiç görmediği öğrenildi. Şehit Sebuhi Ahmedov’un cenazesine Bakü’de çok sayıda kişi katıldı. Cenazeye katılanlardan birinin ‘Onun arkasından ağlayacak bir annesi ve babası bile yok’ sözleri sonrasında gözyaşları sel oldu.

HAYDAR ALİYEV’LE GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Hayat hikayesiyle herkesi gözyaşlarına boğan şehit Sebuhi Ahmedov’un haydar Aliyev ile görüntüleri paylaşıldı. Dönemin Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Sebuhi Ahmedov’un kaldığı yetimhaneyi ziyaret ettiği ve o dönemde henüz küçük bir çocuk olan Sebuhi Ahmedov’u başından öptüğü video görenleri duygulandırdı.

Başa dön tuşu