SAĞLIK

Ankara Onkoloji Hastanesi kapatılacak mı? Bakan Koca açıkladı

Ülkemizin kanserle mücadeledeki en önemli hastanesi olan Dr. Abdurrahman Yurtsalan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılacağına dair iddialar merak konusu oldu. Ankara Onkoloji Hastanesi’nin kapatılarak Etlik Şehir Hastanesi’ne taşınacağı iddiası gündem olurken söz konusu iddialarla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi. Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, bu konuya da açıklık getirdi.

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Koca, koronavirüsteki son durum hakkında bilgi aktarırken son günlerde kapanacağı iddialarıyla gündeme gelen Anara Onkoloji Hastanesi ile ilgili de açıklama yaptı. Onkoloji Hastanesi’nin kapanmayacağını söyleyen Koca, ‘Bazıları ısrarla kapanacağını söylese de biz kapatmayacağız’ dedi.

ANKARA ONKOLOJİ HASTANESİ KAPANACAK İDDİALARI

Etlik Şehir Hastanesi’nin açılışından sonra Ankara Onkoloji Hastanesi’nin kapanacağı iddiaları son günlerde gündemden düşmüyor. Kendisine bu konuyla ilgili yöneltilen soruya cevap veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çarşamba günü açılışı gerçekleştirilecek olan Etlik Şehir Hastanesi ile Ankara’nın ikinci büyük hastane kompleksine kavuşacağını söyledi. Mevcut hastanelerin hasta kabulüne devam edeceğini söyleyen Koca, ‘Bazıları ısrarla kapatacağımızı söylese de biz kapatmayacağız. Kapasite değişiklikleri olabilir, yenilenme çalışmaları olabilir ama hastanelerimiz hasta kabulüne devam edecek. Mevcut hastanelerimiz in hiçbiri sağlık amacı dışında asla kullanılmayacak.’ dedi.

KORONAVİRÜS SALGININDAKİ SON DURUM

Koronavirüs salgınındaki son durumla ilgili de açıklama yapan Bakan Fahrettin Koca, salgının henüz tam olarak ortadan kalkmadığını ancak etkisini yitirdiğini söyledi. Türkiye’nin bundan 2 yıl önceye göre hastalıkla mücadelede çok önemli tecrübeler edindiğini aktaran Koca, hem aşı olma oranları hem de tedavide elde edilen başarının hastalığın etkisinin azalmasında etkili olduğunu belirtti.

‘HATIRLATMA DOZU İHMAL EDİLMEMELİ’

Koronavirüs salgınında en önemli tedbirin aşılar olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ileri yaştaki tüm vatandaşların hatırlatma dozu aşılarını olmalarının önemini bir kez daha vurguladı. Koronavirüsün artık bir kokru unsuru olmaması gerektiğini söyleyen Koca, riskli gruplarda hatırlatma dozlarının ihmal edilmemesinin önemli olduğunu ifade etti. Hatırlatma dozu aşılarında bir sorun olmadığını ve ileri yaştaki vatandaşların her zaman yapılan uyarıları dikkate alarak aşılarını olduklarını, yine aynı şekilde riskli gruplardaki kişilerin de hatırlatma dozlarını olduklarını aktaran Bakan Koca, ‘Kasım-Aralık öncesi hazırlığımızı yapalım, büyüklerimize bir an önce aşılarını tamamlatalım.’ dedi.

 

Başa dön tuşu