SAĞLIK

BALCALI’DA ORGAN BAĞIŞI STANDI

Organ Bağışına dikkat çekmek amacıyla hafta çerçevesinde her yıl hastane içerisine açılan organ bağış standın da hasta yakınları ve personel organlarını bağışlamak için başvuruda bulundu.

 

Hasta yakınları organ bağışı konusunda akıllarındaki soruları yetkililere sordu. Hasta yakınları organ bağışı konusundaki bazı ön yargıların değişmesinde bu tür etkinliklerin önemli olduğunun altını çizdi.

 

Balcalı Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dürdane Ertürk, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, hastane içerisinde stant açarak vatandaşları doğrudan bilgilendirmenin önemine vurgu yaptı. Organ bağışı konusunda tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağıran Ertürk, bağışlanan organlar sayesinde yeni hayatlara vesile olmanın her açıdan büyük önem taşıdığına değindi. Ertürk, stant açtıkları süre içinde vatandaşların ilgisinden hayli memnun olduklarının altını çizerek son olarak şunları söyledi “Bağışlanan bir organ, bir kişiyi yaşama yeniden bağlayacaktır. Unutulmamalı ki, yaşayan herkes aslında potansiyel hastadır. Belki bir gün organa sizin veya sevdiklerinizin de ihtiyacı olabilir. Bu acı gerçeğe karşın organ bağışı çok yetersiz. Herkes organ bağışı konusunda bilinçli ve duyarlı olmalı. Yaşama yeniden merhaba demeyi bekleyenlerin umudunu arttıralım. Gerçekten organ bağışının bir hayat kurtardığını unutmayalım.”

Başa dön tuşu