GENEL

Balıkesir Habitat’a ev sahipliği yapacak

BM Genel Kurulu kararıyla 1986 yılından bu yana her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanmaya başlanan Dünya Habitat Günü, bu yıl Balıkesir’de gerçekleştirilecek.3 Ekim Dünya Habitat Günü, toplam 110 ülkede 7 ayrı dilde canlı olarak yayınlanacak. Londra, Dubai, New York, Şanghay ve Brüksel gibi çok sayıda şehirde düzenlenecek olan bu büyük etkinlik Türkiye’de ise bu yıl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destekleriyle Balıkesir’de düzenlenecek.

Balıkesir, Habitat için hazır. ‘Kimse Geride Kalmasın’ temasıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kuva-yi Milliye şehri olarak anılan Balıkesir’de gerçekleştirilecek olan Habitat etkinlikleri ile ilgili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan açıklama geldi. İstanbul’daki tanıtım toplantısında konuşan Yılmaz, ‘Balıkesir artık uluslararası bir şehir oldu’ ifadelerini kullandı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emine Erdoğan ve UN-HABİTAT İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif’a teşekkür etti.

BALIKESİR EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

3 Ekim Pazartesi günü Balıkesir’in ev sahipliğinde kutlanacak olan Dünya Habitat Günü, 110 ülkede 7 ayrı dilde canlı olarak yayınlanacak. Çok sayıda ülkede olduğu gibi Balıkesir’de de ‘Kimse Geride Kalmasın’ temasıyla binlerce kişinin katılımıyla düzenlenecek olan etkinlik öncesinde İstanbul’daki tanıtım toplantısına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, dünyada eş zamanlı olarak 3 Ekim’de her yerde kutlanan Habitat Günü’nün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Emine Erdoğan’ın destekleriyle bu yıl Balıkesir’de düzenleneceğini belirtti ve ‘Biz, UN-HABİTAT İcra Direktörü Sayın Maimunah Mohd Sharif’a teşekkür ediyoruz.’ dedi.

300 DELEGE YURT DIŞINDAN BALIKESİR’E GELECEK

Etkinlikte sunum yapmak üzere yaklaşık 300 delegenin yurt dışından Balıkesir’e geleceğini aktaran Yılmaz, 2 bine yakın katılımcının programa online olarak dahil olacağını, BM’nin 110 ülkede 7 ayrı dilde canlı yayın yapacağını belirtti. New York ve Şanghay’dan sonra Balıkesir’de yapılan bu programa yaklaşık 200 bakan, belediye başkanı ve üst düzey yönetici beklendiğini söyleyen Başkan Yılmaz, ‘Balıkesir adına sevindirici bir durum. Balıkesir artık uluslararası bir şehir oldu. Artık insanlar Fransa demiyor Paris diyor, Amerika demiyor New York diyor. Biz de Balıkesir’in adını duyurmak istiyoruz.’ dedi.

‘ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜN’

Balıkesir’in mükemmel bir hazırlık yaptığını söyleyen ve teşekkür eden UN-HABİTAT İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, ‘Bizim için çok önemli bir gün. Sayın Emine Erdoğan2a da destekleri için teşekkür ediyoruz. Habitat Günü’nü Balıkesir’de yapmak için sabırsızlanıyoruz. Sürdürülebilir kentlerin oluşmasına sağladıkları katkılar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür ediyorum.’ dedi.

HABİTAT GÜNÜ NEDİR?

İlk olarak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla 1986 yılında kutlanmaya başlanan Habitat Günü, kentlerin ve kasabaların durumunu göz önüne almak için her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi kutlanmaktadır. İnsanların en temel hakkı olan barınma konusunda çalışmalar yapmak, eksiklikleri gidermek bu günün hedefidir. Dünya Habitat Günü için her yıl özel bir tema belirlenir ve yapılacak etkinlikler bu tema başlığında toplanır.

 

 

Başa dön tuşu