YAŞAM

Başarı Plaketi Akan’nın

Bu yıl yedincisi verilen plaket töreninde konuşan Baro Başkanı Av.Veli Küçük, merhum meslektaşıAv. Ülcaz Olgun Şahin’i rahmet, özlem ve saygıyla andı.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, bu yıl ödülü almaya hak kazanan  Av. Yücel Akan’ın mesleğe, kadın haklarına, baroya ve kente yaptığı önemli çalışmaları ve katkılarını anlatarak bu plaketi fazlasıyla hak ettiğini söyledi.

 

Av. Küçük, “Adana Barosu üyesi iken vefat eden Av. Ülcaz Olgun Şahin, ülkemizde ve kentimizde sosyal kişiliği, çalışkanlığı ve kadın haklarına olan duyarlılığı ile sevilen, takdir gören bir meslektaşımızdı. O’nun manevi varlığını her zaman içimizde hissediyoruz” diye konuştu.

 

Adana Barosu Av. Ülcaz Şahin anısına verilen plaketi alan Av. Yücel Akan da, duygu dolu anlar yaşadığını belirterek "Baromuza aktif çalışmaları, duyarlılığı ve vefası nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

 

Törende Adana Barosu Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Hasan Alkan, Av. Furkan Kılıç, Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Sinem Tanrısınatapan, Ülcaz Olgun Şahin'in oğlu Av. Nuri Şahin ile avukatlar  hazır bulundu.

 

AV. YÜCEL AKAN KİMDİR?

Türkiye’nin ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı, Baro yönetimlerinde görev aldı. Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye Barolar Birliği delegeliği üstlendi.

 

AV.ÜLCAZ OLGUN ŞAHİN ANISINA BUGÜNE KADAR PLAKET ALAN İSİMLER:

 

2008 YILINDA AV.ELİFE KUMAK
 

2010 YILINDA AV.GAZANFER ŞAHİN
 

2012 YILINDA AV.ÖZLEM KARA
 

2014 YILINDA AV.İNCİ ÖZLÜŞEN
 

2015 YILINDA AV.YURDAGÜL GÜNDOĞAN
 

2016 YILINDA AV.MUHAL LEVENTELİ İKİKARDEŞ
 

2017 YILINDA AV.YÜCEL AKAN

Başa dön tuşu