YÜREĞİR

BAŞKAN KOCAİSPİR’DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Başkan Kocaispir, “Sevgi dolu yürekleri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyayı güzelleştiren, daha yaşanabilir hale getiren, insanlığın umudunu yeşerten kadınlarımızın gününü̈ kutluyorum. Biz cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın, kadını ve erkeği madalyonun iki yüzü gibi telakki eden bir medeniyetin mensuplarıyız. 

Ülkemizin vefakâr kadınları binlerce yıldır kutlu bir yürüyüş gerçekleştiriyor. Tarih boyunca medeniyetimizin kadına bakışı son derece duru ve üstün bir bakıştır. Gelecek nesillerimizi yaşam hakkına saygılı, ilimde, bilimde ve fende donanımlı yetiştirmek öncelikle kadınlarımız ile birlikte hepimizin vazifesidir.

Onurlu ve güçlü medeniyetimizden miras zenginliklerimizle çağdaş kazanımlarımızı birleştirerek, güçlü kadınlar ve erkekler el ele, omuz omuza verdiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun olamaz. Bu bakış açısıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü idrak ettiğimiz zaman daha çok mesafe kat edeceğimize yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN KOCAİSPİR’DEN ETKİNLİĞE DAVET

HAKAN MENGÜÇ 8 MART PAZAR GÜNÜ YÜREĞİR’DE

Yüreğir Belediyesi, ‘Kalbin temiz ise hikâyen mutlu biter’ diyerek sufi felsefesi ışığında hayata pozitif bakmayı öğütleyen Yazar, Neyzen, Akademisyen Hakan Mengüç’ü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Yüreğirli kadınlarla buluşturuyor. Hakan Mengüç 8 Mart Pazar günü saat 15.00’te konferans, ney dinletisi ve semazen gösterisi ile Yüreğir Kültür Merkezi’nde sahne alacak. 

Sanatseverleri etkinliğe davet eden Başkan Kocaispir, “Söz verdiğimiz gibi Yüreğir’de sosyal ve kültürel etkinliklerimiz artarak devam edecek. Bu özel günde kadınlarımızı, gençlerimizi, halkımızı Yazar, Neyzen Hakan Mengüç’le buluşturalım istedik. Tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.

 

Başa dön tuşu