SARIÇAM

BAŞKAN ULUDAĞ’DAN 19 MAYIS MESAJI

Başkan Uludağ mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, hepimizin umudu olan siz gençlerimize emanettir.  Tarihini iyi okuyan ve ona sahip çıkan, siz değerli gençler sayesinde ülkemiz muassır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır." dedi.

Başkan Bilal Uludağ 19 Mayıs 1919’un, işgallerle boğuşan bir millete dayatılan manda ve himayenin reddedilerek, bağımsız ve özgür bir ülke uğruna başlatılan destansı mücadelenin ilk adımı olduğuna dikkat çekti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkışıyla başlayan milli mücadele ve kazanılan zaferle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu ile tüm dünyaya, milletimizin engel tanımayan inancı ve tükenmeyen azmiyle yeniden doğuşunu ispat ettiğini kaydeden Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ mesajında şu ifadelere yer verdi:

“ İşgale uğramış bir yurdun her köşesinde bölgesel direniş gösteren vatansever Türk Milleti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basması ile topyekûn bir mücadeleye geçmiştir.” diye konuştu.

“TARİHİMİZİ VE MİLLİ ŞUURUMUZU GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ”

    Başkan Uludağ mesajında; “Türk milleti 102 yıl önce yedi düvele karşı verdiği varoluş savaşını birlik ve beraberlik şuuruyla kazanmıştır. Dolayısı ile atalarımızdan bizlere emanet kalan bu cennet vatanı her alanda geliştirmek, yüksek seviyelere taşımak, tarihimizi ve milli şuurumuzu gelecek nesillere aktarmak siz değerli gençlerimizin asli sorumluluğundadır. İnanıyorum ki tarihini iyi okuyan ve ona sahip çıkan ve bu bilgi birikimini yarınlara aktaran gençlerimiz sayesinde ülkemiz muassır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.” dedi.

Başa dön tuşu