GENEL

İBB Sen Oku Diye başvuru ekranı 2022! İBB 500 TL yardım başvuruları başladı

Okullarda yeni dönem 12 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren başladı. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı start verirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sen Oku Diye’ projesi ile ilgili detaylar da araştırılmaya başlandı. İBB, eğitimde fırsat eşitliği sunmak için gerçekleştirdiği bu proje ile şehit çocuğu, öksüz, yetim ve engelli öğrencilere destekte bulunuyor. İBB’nin Sen Oku Diye projesi başvuru detayları yoğun bir şekilde araştırılıyor.

İBB Sen Oku Diye projesi başvuruları ve projeyle ilgili tüm merak edilenler detaylı bir şekilde araştırılıyor. Yeni eğitim-öğretim dönemi başlarken İBB Sen Oku Diye projesine başvuruların da başladığı duyuruldu. Başvuru tarihi ve verilecek destekle ilgili de detaylar paylaşıldı. Peki, İBB Sen Oku Diye başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İBB Sen Oku Diye projesi son başvuru tarihi ne zaman? Ne kadar ödeme yapılacak? İşte tüm merak edilenler…

BAŞVURULAR BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliği sunmak amacıyla başlatılan ‘Sen Oku Diye projesi ile ilgili detaylar araştırılmaya devam ediliyor. İBB Sen Oku Diye projesine başvurular başladı. Başvuruların 9 Ekim 2022 tarihine kadar yapılabileceği bilgisine yer verildi.

100 BİN ÖĞRENCİYE 500 TL MADDİ DESTEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Sen Oku Diye projesi kapsamında 100 bin öğrenciye 500 TL maddi destek sağlanacak. Söz konusu proje kapsamında İstanbul’da ilkokul, ortaokul, lise ve iyileştirme merkezlerinde eğitim gören şehit çocuğu, öksüz, yetim ve engelli öğrencilere yılda bir defaya mahsus nakdi destek yapılacak.

İBB SEN OKU DİYE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İBB’nin Sen Oku Diye projesine başvurular başladı. Projeye başvuru yapmak isteyen vatandaşlar başvuru detaylarını araştırıyor. Sen Oku Diye projesine başvuru yapmak isteyenler istanbulsenin.istanbul/ibb adresinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvuru şartları arasında İstanbul’da ikamet etme şartı bulunuyor. İBB’nin eğitimde fırsat eşitliği amacıyla başlattığı projeye başvuru yapmak için istenen şartları detaylarıyla birlikte incelemek için https://senokudiye.ibb.istanbul/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Başa dön tuşu