SAĞLIK

Bayındır Hastanesi yoğun bakımında yaşlı kadına yapılanlarla ilgili Sağlık Bakanlığı devrede

İstanbul Ataşehir’de yer alan özel bir hastanenin yoğun bakımında yaşlı bir hastaya yapılan muamele sosyal medyayı ayağa kaldırdı. 2 sağlık çalışanı tarafından yaşlı kadına yapılanlar infial yarattı. Yoğun bakımda yatan yaşlı kadını korkutan ve böbreğini alacağını söyleyen sağlık çalışanı ve bu anları videoya çekerken skandal ifadeler kullanan diğer sağlık personeli ile ilgili Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan konuyla ilgili açıklama geldi.

2 sağlık çalışanının yoğun bakımda tedavi gören yaşlı bir kadının yüzüne para atarak korkuttuğu görüntüler tepki topladı. Yaşlı kadının yüzüne para atan ve böbreğini alacaklarını söyleyen sağlık çalışanlarının skandal görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı. Konuyla ilgili devreye giren Sağlık Bakanlığı, ilgili hastaneyi teftiş için müfettiş görevlendirdi. Sağlık Bakanı Koca, ‘Müfettişleri gönderdim, adli işlemler başlatıldı.’ dedi.

BÖBREĞİNİ ALACAĞIZ DİYEREK KORKUTTULAR

Olay, İstanbul Ataşehir’de yer alan özel Bayındır Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde yaşandı. Özel hastanende görev yapan 2 sağlık personeli, yoğun bakımda yatan yaşlı kadını yüzüne para atarak korkuttu. Yaşlı kadına böbreğini alacaklarını söyleyen sağlık personeli, ‘Bu paraları sana niye veriyorum biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar sağ böbreğinin karşılığı’ dedi.

İŞ AKDİNE SON VERİLDİ

Geçtiğimiz yıl kaydedildiği belirtilen skandal görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu. Yoğun bakımda tedavi gören yaşlı kadına yapılanlar sosyal medya kullanıcılarını ayağa kaldırdı. Görüntülerin kısa sürede yayılarak büyük ses getirmesinin ardından özel hastanedeki 2 personelin iş akdine son verildiği ve olayla ilgili adli süreç başlatıldığı öğrenildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI DEVREDE

Ortalığı ayağa kaldıran skandal görüntülere tepkiler çığ gibi büyürken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan jet hızıyla bir açıklama geldi. Bakan Koca, suçluların cezasını çekeceğini belirttiği açıklamasında, ‘Bugün medyada paylaşılan İstanbul’da özel bir hastanede önceden çekildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerinden derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek.’ dedi.

 

 

 

Başa dön tuşu