GENEL

Asgari ücrete üçüncü zam açıklaması

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zammın ardından asgari ücret 5 bin 500 TL’ye yükselmişti. İlk kez asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmış ve bu ara zamla birlikte son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar bir nebze olsun rahatlatılmaya çalışılmıştı. Şimdilerde ise asgari ücrete üçüncü zam konusu gündeme gelmeye başladı. Hayat pahalılığı ve cep yakan gıda fiyatlarının ardından kamuoyunda asgari ücrete üçüncü zam iddiaları dillendirilmeye başlandı.

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zammın ardından asgari ücret 5 bin 500 TL’ye yükselmişti. İlk kez asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmış ve bu ara zamla birlikte son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar bir nebze olsun rahatlatılmaya çalışılmıştı. Şimdilerde ise asgari ücrete üçüncü zam konusu gündeme gelmeye başladı. Hayat pahalılığı ve cep yakan gıda fiyatlarının ardından kamuoyunda asgari ücrete üçüncü zam iddiaları dillendirilmeye başlandı. Asgari ücrete 3. zam iddiaları son günlerde gündemden düşmezken bu iddiaların ardından gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e çevrildi. Peki, asgari ücrete 3. zam olacak mı? Asgari ücrete üçüncü zam ne zaman gelir? Asgari ücrete zam var mı? 2022 asgari ücret ne kadar? İşte tüm merak edilenler…

ASGARİ ÜCRETE ÜÇÜNCÜ ZAM İDDİASI

Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığı dar gelirli aileleri bir hayli zora sokmuş ve asgari ücretli çalışanlar için hükümet hemen düğmeye basmıştı. Hayat pahalılığı ve giderek artan gıda fiyatları sonrasında 2022 yılında asgari ücrete iki kez zam geldi. Bu yıl ilk kez asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapıldı ve asgari ücret 5 bin 500 TL’ye yükseldi.

ASGARİ ÜCRETE ÜÇÜNCÜ ZAM OLACAK MI?

Asgari ücrete 2022 yılında iki kez zam yapılmış ve 5 bin 500 TL’ye yükselmişti. Şimdilerde ise kamuoyunda üçüncü zam iddiaları konuşulmaya başlandı. Temmuz ayında gelen ek zammın ardından üçüncü zam beklentisi oluşurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz haftalarda yaptığı Kabine toplantısında vatandaşlardan destek ve sabır beklediğini belirterek yılbaşını işaret etmişti. Konuyla ilgili gözlerin çevrildiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den de açıklama geldi.

BAKAN BİLGİN’DEN AÇIKLAMA

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından kendisine sorulan soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete üçüncü zam iddialarıyla ilgili de konuştu. Bakan Bilgin, 3. zam konusunun şu anda gündemlerinde olmadığını fakat Aralık ayında tekrar masaya yatırılacağını söyledi.

Başa dön tuşu